Trainer Rosenborg stapt op

Kristof Blomme
| 0 reacties
Trainer Rosenborg stapt op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De coach van Rosenborg, Per-Mathias Høgmo, verlaat de club, ondanks het feit dat Rosenborg afgelopen zondag voor de twintigste keer landskampioen werd. 

Rosenborg lijkt onaantastbaar in Noorwegen. De club werd dit weekend voor de veertiende keer in vijftien jaar kampioen. Enkel vorig seizoen liet het de landskroon liggen. Ondanks dit succes besliste trainer Høgmo om op te stappen. 

Vanmiddag verscheen er een mededeling op de website van Rosenborg BK waarin stond te lezen dat Per-Mathias Høgmo zich als trainer terugtrekt. Het nieuws kwam onverwacht daar eerder werd aangekondigd dat hij tijdens de Royal League terug als hoofdtrainer zou aantreden. Ook bij de spelers was de verwondering groot. Aanvoerder Roar Strand: “Het komt inderdaad onverwacht maar het is duidelijk dat Høgmo hier lang en grondig over nagedacht heeft en de spelers hebben alle respect voor zijn beslissing”. Volgens Høgmo zelf is zijn beslissing er gekomen na gesprekken met directeur Rune Bratseth. Die bleef Høgmo steunen maar begreep dat Høgmo na zijn ziekte een einde wou maken aan zijn trainerscarrière.

Høgmo was sinds augustus vorig seizoen in dienst bij Rosenborg. Hij volgde toen Per Joar Hansen op die opstapte omwille van de slechte resultaten. Høgmo werd al snel Per-Messias genoemd door de supporters omdat hij in korte tijd het tij kon doen keren. Rosenborg eindigde wel slechts zevende in de competitie in het seizoen 2005. 

In juli van dit jaar werd bekend dat Høgmo kampte met een burn-out. Tijdens zijn ziekteverlof werden de trainingen overgenomen door de assistent-coach Knut Torum. In die periode won Rosenborg negen keer en speelde het één keer gelijk. Torum heeft ondertussen de job van hoofdtrainer aanvaard.


    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties