Leverkusen en Bremen morsen met punten

Philippe Crols

Op de tiende speeldag is niet alles gegaan zoals verwacht werd. Leider Werder Bremen zal ook na deze speelronde nog alleen aan de leiding staan, maar verspeelde in eigen huis tegen Cottbus twee dure punten. Ook Bayer Leverkusen won niet. Rood-zwart speelde tegen rode lantaarn Mainz slechts 1-1 gelijk en blijft dus op de sukkel.

Werder Bremen - Engergie Cottbus  1-1

Cottbus stond voor aanvang van de partij al verrassend hoog genoteerd en verkeerde ook in goede vorm. Toch werd er een zege van de thuisploeg verwacht in Bremen, maar die kwam er dus niet. Bremen speelde zonder inspiratie en kwam meteen na rust op achterstand. Bremen-doelman Wiese had niet het minste verhaal tegen het schitterende schot van Francis Kioyo, 0-1 dus. Met nog twintig minuten te gaan bracht Werder-trainer Schaaf Klasnic in. Dat rendeerde, want de invaller redde een kwartier voor tijd nog een punt voor Bremen door een voorzet van Fritz binnen te koppen. Daar bleef het dus wel bij.

Bayer Leverkusen - Mainz  1-1

Ook Leverkusen-Mainz eindigde dus op een 1-1-gelijkspel en ook hier werd een overwinning van de thuisploeg verwacht. Dat gebeurde dus evenmin. Mainz had door de overwinning van Bochum op vrijdag de rode lantaarn gekregen, maar heeft die na zaterdag dus alweer doorgegeven aan Hannover. Leverkusen blijft bovenaan de rechterkolom staan. De thuisploeg kwam tegen Mainz op achterstand. Een kwartier voor rust bediende Babatz ploegmakker Szabics en die zette de bezoekers op voorsprong. Net voor rust zorgde Barbarez met een afstandschot voor de gelijkmaker. Later zou blijken dat het schot van de Bosniër slechts goed zou zijn voor een punt.