Monaco op zoek naar eerste winst onder Banide

Ruben Claesen
| 0 reacties
Monaco op zoek naar eerste winst onder Banide
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Frankrijk zijn ze aan de twaalfde speeldag toe. Lyon en Marseille hebben op papier met respectievelijk Rennes uit en Lorient thuis een haalbare kaart, Nancy, de derde, neemt het dan weer op tegen Champions League-ganger Bordeaux. Ook interessant zijn Saint-Etienne – Toulouse en PSG – Lens.

 
Olympique Lyon opent de speeldag en moet al om kwart over vijf aan de slag op het veld van Rennes, dat vijftiende staat. Zij het zonder drie centrale verdedigers: Patrick Müller en Claudio Caçapa zijn geblesseerd, Cris is geschorst. Hierdoor zal Eric Abidal van de linksback naar de centrale verdediging verhuizen, waar hij naast Sébastien Squillaci zal spelen. Jérémy Berthod pakt de linksback dan over. Op twee spelers na is de kern van Rennes volledig: Youssouf Hadji en Jacques Faty liggen in de lappenmand.
 
Marseille moet in het eigen Stade Vélodrome zaterdag om 20u00 zeker winnen van Lorient, anders dreigt een crisis. De bezoekers daarentegen spelen zonder stress, met een voorlopig veilige dertiende plaats in het achterhoofd. Guillaume Moulec en Jérémy Morel zijn evenwel onzeker, beide kampen met een blessure. Een groter probleem doet zich voor in doel, waar de eerste en tweede keeper onbeschikbaar zijn: Audard is geblesseerd, Capone geschorst. Hierdoor krijgt Rémy Riou, die geleend is van Lyon zijn kans.
 
Saint-Etienne, nummer negen, neemt het eveneens zaterdag op tegen Toulouse, dat zesde staat. Het zal weliswaar niet kunnen rekenen op centrale verdediger Julien Sablé en spits Frédéric Piquionne. De eerste is geblesserd, de aanvaller geschorst. Elie Baup, de trainer van Toulouse, kan niet rekenen op de Zweedse spits Johan Elmander en de rechtsachter Albin Ebondo, die alletwee out zijn, net als Santos en Congré.
 
Laurent Banide gaat met AS Monaco op zoek naar zijn eerste overwinning. De rode lantaarndrager neemt het in eigen huis op tegen Nice, een echte derby dus: beide ‘steden’ zijn maar vijftien kilometer van elkaar verwijderd. De thuisploeg kan evenwel geen beroep doen op Jaroslav Plasil, die geschorst is na zijn rode kaart in Nantes (1-0 verlies). Ook Sylvain Monsoreau is er niet bij, hij is nog steeds geblesseerd. Marco Di Vaio zal voor de goals moeten zorgen, want Koller, Grax, Kallon en Nimani zijn nog steeds out.
 
Op 21 november moet Anderlecht in de Champions League winnen van Lille, en dat op Franse bodem. Les Dogues staan momenteel vierde in de stand, en moeten dus vooral winnen om de Champions League-plaatsen niet uit het oog te verliezen. Dan moet het wel zegevieren in Valenciennes, de neo-eersteklasser dat het met een twaalfde plaats lang niet slecht doet.
 
Nog op zaterdag ontvangt het Auxerre van Luigi Pieroni het Le Mans van Romaric, het Nantes van Wilhelmsson moet op bezoek bij het Sedan van Grégory Pujol en Rabiu Afolabi speelt met Sochaux tegen Troyes.
 
Op zondag zijn er dus nog twee duels. Verrassing Nancy wil thuis winnen van Bordeaux, PSG neemt het in het Parc des Princes op tegen Lens.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties