PSV moet weer aan de bak in de Eredivisie

Geert Bukkems
| 0 reacties
PSV moet weer aan de bak in de Eredivisie
Foto: © SC

Vanavond worden er weer enkele wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Landskampioen PSV ontvangt in eigen stadion NAC Breda, terwijl Roda JC op bezoek moet bij FC Groningen. En als laatste moet ADO Den Haag ook nog proberen om hun overwinningsreeks voort te zetten tegen Excelsior. Het belooft dus weer spannend te worden vanavond.
 
PSV – NAC Breda
 
PSV steekt de laatste weken in absolute topvorm. De Eindhovenaren versloegen deze week in de Champions League Galatasaray met 2-0 en de Eindhovense formatie lijkt daarmee onstuitbaar te zijn geworden. Vanavond moeten de Eindhovenaren toch weer een lastig obstakel proberen te overwinnen, namelijk: het altijd lastige NAC Breda.
 
NAC Breda maakt de laatste tijd toch weer een betere periode mee: de Bredanaars zijn al drie wedstrijden ongeslagen en bovendien staan ze inmiddels alweer knap op een achtste plaats. Dat lijkt er al heel wat meer op, na het rampseizoen waarin men via de playoffs degradatie kon ontlopen.
 
De laatste ontmoeting van de twee clubs was in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda en eindigde uiteindelijk in een 2-6 overwinning voor PSV. Opvallend detail is dat toen Johan Vonlanthen en Timothy Derijck scoorden voor NAC Breda, deze spelers zijn allebei afgelopen zomer vertrokken naar een andere club.
 
Bij PSV is verdediger Manuel da Costa de enige opvallende afwezige. De Portugese verdediger die de afgelopen weken opviel met zijn goede spel is geblesseerd aan zijn enkel. Patrick Kluivert en John de Jong zijn ook nog niet terug van hun blessures, maar zij sukkelen inmiddels al allebei langdurig met een blessure Bij NAC Breda ontbreken ook nog twee spelers, namelijk Gert Jan Tamerus en Tamas Petö.
 
Aanvang: Vanavond om 19.30u
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
 
ADO Den Haag – Excelsior
 
De laatste keer dat deze twee ploegen in een officieel duel tegenover elkaar stonden was in de Nacompetitie van het seizoen 2001/02. Het wordt dus hoog tijd dat we weer eens duel tussen deze twee ploegen gaan meemaken: vanavond is het zo ver.
 
ADO Den Haag boekte vorige week haar eerste overwinning tegen Heracles Almelo, ondanks deze (kleine) triomf staan de Hagenaren nog steeds gedeeld onderaan samen met Sparta Rotterdam met slechts vier punten. Bij Excelsior gaan de zaken heel wat beter: de Rotterdammers speelden vorige week gelijk tegen Vitesse en daarmee beëindigden ze een reeks van nederlagen. De Rotterdammers staan nog altijd knap elfde met elf punten.
 
De opvallendste afwezige bij ADO Den Haag is Wesley Verhoek. De jonge Hagenaar is geschorst voor dit duel. Bij Excelsior ontbreekt nog altijd (gedeeld) clubtopscorer Andwelé Slory, de Surinaamse Nederlander staat nog altijd naast het veld met een bovenbeenblessure.
 
Aanvang: Vanavond om 19.30u
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Zuiderpark, Den Haag
 
FC Groningen – Roda JC
 
Als laatste is er dan ook nog het duel tussen de nummer vijf en nummer zes van dit moment: FC Groningen en Roda JC.
 
FC Groningen speelde afgelopen week met 0-0 gelijk tegen NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. Geen rampzalig resultaat, aangezien FC Groningen nooit briljant acteert in uitwedstrijden, maar het was toch een doelstelling van trainer Ron Jans om betere resultaten te halen in uitwedstrijden en dat was hier niet het geval.
 
Roda JC verloor vorige week met 1-2 van Feyenoord in het eigen Parkstad Limburg Stadion, maar staat nog altijd op een goede zesde plaats. Vanavond wacht sowieso een sterk FC Groningen in de Euroborg, want FC Groningen is nu eenmaal altijd een lastige hindernis om te nemen in het eigen stadion.
 
Bij de Groningers ontbreken Koen van de Laak, Mark Jan Fledderus en Paul Matthijs en bij Roda JC ontbreekt alleen nog altijd Kevin Van Dessel: de Belg herstelt nog altijd van een gescheurde kruisband.
 
Aanvang: Vanavond om 20.00u
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Euroborg, Groningen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties