Analyse Statistieken Bundesliga na 10 speeldagen

Arno Reynders
| 0 reacties
Statistieken Bundesliga na 10 speeldagen
Foto: © SC

We zijn tien speeldagen ver in de Bundesliga. Voetbalkrant.com zet voor u alle statistieken op een rijtje. 

Bovenaan het klassement zien we niet echte verrassingen. Geen verrassingen momenteel in de top-4. De enige vreemde eend in de bijt is Hamburg. De ploeg van Vincent Kompany staat pas 16de en zit in een grote crisis. Werder Bremen, helemaal bovenaan in het klassement te vinden, doet het momenteel uitstekend na mooie overwinningen tegen Bochum (0-6), de topper tegen Bayern Munchen (3-1) en Mainz (1-6).

Pantelic, speler van Hertha Berlijn is de topschutter in de Bundesliga. Hij maakte zeven doelpunten. Gomez en Makaay maakten er allebei zes. Andere achervolgers zijn Munteanu en Diego, met allebei vijf goals.

Werder Bremen heeft de beste aanval. Dat blijkt als we de gemaakte doelpunten delen door de aantal gespeelde wedstrijden. Bremen scoorde per wedstrijd gemiddeld 2,8 doelpunten. Stuttgart volgt op 2,1. Wolfsburg heeft de minst goeie aanval. Zij scoorden gemiddeld minder dan 1 keer in één wedstrijd. 

Als we kijken naar de beste verdediging, zien we dat Nurnberg en Wolfsburg de sloten op de deur zijn in de Duitse Bundesliga. Hun doelmannen moesten gemiddeld één keer de bal uit het doel halen. Aachen en Hannover lieten de meeste goals binnen. 

De ploeg in vorm is zeker Werder Bremen. Zij haalden dertien van de vijftien te winnen punten uit de laatste vijf matchen. Mainz haalde er maar twee. Nog iets dat we niet over het hoofd mogen zien. Nürnberg is negen van de tien wedstrijd ongeslagen geweest. Alleen op speeldag tien verloor het van Hertha Berlijn. [TH]

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties