Diksmuide
VG Oostende
Datum: 04/11/2006 19:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
VGO met z'n negenen voorbij Diksmuide
Luc Goderis
| 0 reacties
VGO met z'n negenen voorbij Diksmuide
Foto: © SC

Dit weekend stond in 4de klasse A de streekderby Diksmuide - VG Oostende geprogrammeerd.  Oostende-coach Marc Calcoen opteerde voor dezelfde elf van in Evergem, met Bart Syx verrassend op de bank.

“Never change a winning team” moet de Oostendse coach hebben gedacht en gelijk kreeg hij.  Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor thuisploeg Diksmuide.  Karel Ternier loste een bom op doel en Chris Capelle duwde in extremis over de dwarsligger.

Op het kwartier lag een misverstand tussen Lander Deweer en Björn De Coninck aan basis van de tweede Diksmuidse kans, maar Joey Corveleyn redde op de lijn.

Amper één minuut later zwiepte De Coninck de bal naar Sven Derycke die op zijn beurt Corveleyn bediende.  Corveleyn dook de zestienmeter binnen maar werd daar foutief gehaakt.  Christophe Lauwers mocht vanop elf meter aanleggen en miste niet, 0-1.

Diksmuide antwoordde met een mooi uitgesponnen aanval die uiteindelijk in een reuzenkans voor Björn Baes resulteerde, maar Capelle schudde opnieuw een wereldsave uit de handschoenen.

Baes haalde zich op het halfuur en op slag van rust de woede van de bezoekers op de hals toen hij eerst Steven Lampo en later Corveleyn een goedkope gele kaarte aannaaide.

Na de herneming herhaalde Baes zijn theaterstukje en smeerde Corveleyn zo zijn tweede gele, en dus een rode kaart, aan.  Calcoen herschikte zijn verdediging en Bart Syx mocht invallen voor Deweer.

Op het uur vuurde Jude Vandelannoite uit het niets een magistraal grondscherend schot af, maar zijn poging ging net naast.

Met nog een half uur op de klok moest VGO plots met z'n negenen verder.  De scheidsrechter meende in een fout van Derycke op Baes nu een elleboogstoot te zien en stuurde Derycke prompt met rood naar de kleedkamers.  Calcoen herschikte zijn verdediging voor de tweede maal en Kevin Fremout in voor Nilson Fernandes

De uitgekookte Vegisten speelden het spelletje zeer koelbloedig uit en lieten Diksmuide niet meer aan voetballen toekomen.  Na een halfuurtje les in efficiëntie mochten de kustjongens dan ook de volle buit meenemen uit de boterstad.

Na een rampzalige seizoensstart klimt VG Oostende dankzij de zege naar de vijfde plaats in de rangschikking.  Diksmuide staat nu elfde.