Londerzeel en Cappellen delen de punten

Gentil Dossche

Na een matige wedstrijd bleef de brilscore op het bord staan. Beide ploegen toonden veel inzet en de spanning bleef tot het einde. Een gelijkspel was dan ook een juiste uitslag maar beide ploegen komen er niet ver mee.

De bezoekers kwamen het snelst uit de startblokken maar Jusic kreeg een gepareerd schot van Da Silva niet tussen de palen. Cappellen toonde een technisch meesterschap en Londerzeel kwam slechts halfweg de eerste helft in de wedstrijd. Het grootste gevaar kwam er na vrije trappen van kapitein De Smedt. Doelman Ferket hield met een knappe save zijn netten ongeschonden op een poging van Kristof Van Rumst. Ook Van den Broeck vond de bezoekende goalie op zijn weg. Maarten Tordoir kon een voorzet van Hilaerts net niet binnenglijden na een lange één-twee met Van Schel. In het slotkwartier hadden beide ploegen nog een kansje maar de rust werd bereikt bij 0-0.

De tweede helft was van mindere kwaliteit. Londerzeel had nog enkele de kansen om het af te maken. Tordoir vond opnieuw een goede Ferket op zijn weg. Ook Van Rumst en Hilaerts konden niet afwerken. Aan de overzijde moest Van Impe plat op een knal van Cisse Severyns.

Voor SK Londerzeel komen nu de écht zware wedstrijden er aan met duels tegen Geel, Doornik en Oudenaarde. Elk puntje dat hier gepakt kan worden zou voor wel eens van goudwaarde kunnen zijn bij de eindafrekening.