Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Seraing sprokkelt puntje in Tongeren

In Derde Klasse B werd op zaterdagavond de wedstrijd tussen KSK Tongeren HM en Seraing afgewerkt. De Luikenaars waren de afgelopen week voortdurend in het nieuws door het samenwerkingsverband met een Engelse investeerder. Promotie is de doelstelling voor dit seizoen en die zal, gezien de achterstand op de top van de rangschikking, behaald moeten worden via de eindronde. De wedstrijd tegen Tongeren was hierdoor onmiddellijk van groot belang aangezien de Limburgers eveneens een eindrondekandidaat zijn.

De thuisploeg nam onmiddellijk het heft in handen. Aan een hoog tempo werd er geprobeerd om een gaatje te vinden in de bezoekende defensie. Deze toonde zich echter zeer solide, waardoor we een gesloten eerste helft te zien kregen met veel Tongers balbezit, maar met weinig doelgevaar. Coppens was halverwege het dichtste bij een doelpunt, de middenvelder zag zijn vrije trap via de paal naast gaan, nadat deze door iedereen werd gemist. Vlak voor rust kwam Tongeren opnieuw dichtbij een doelpunt, na een knappe aanval op links zette Daerden voor op Morhaye, die nipt naast besloot. In de 45ste minuut probeerde Leenders het nog met een verre lob van op de middenlijn, maar de bal belandde op het dak van het doel. De bezoekers dreigden wel een paar keer, maar thuisdoelman Franssen werd nooit in verlegenheid gebracht.

Na rust vielen de bezoekers al snel met tien. Na een domme reactie van Cherji op Mellemans, mocht de speler gaan douchen en moest zijn ploeg met een man minder verder. De bezoekers gingen nog meer op de nul spelen dan ze al deden en speelden voortdurend met negen man achter de bal. Tongeren bleef echter op een hoog tempo spelen en de bezoekende defensie begon steeds meer te kraken. In de 60ste minuut besloot Basiakos van dichtbij nipt naast het doel na een voorzet op links. Even later dribbelde Mellemans zichzelf vrij in de grote rechthoek, de aanvaller zag zijn schot net naast de winkelhaak buiten vliegen. In de 70ste minuut kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong, een voorzet van op rechts werd beheerst teruggekopt naar Morhaye. De aanvaller twijfelde niet en schoot Tongeren op voorsprong. De reactie van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Ince was Vanbeuren te snel af en schoot tot ieders verbazing de 1-1 binnen. Tongeren was van slag, trainer Renaers probeerde het nog wel met enkele wissels, maar het waren de bezoekers die ei zo na met de drie punten aan de haal gingen. Na een snelle counter kon Calli van dichtbij op doel besluiten, de aanvaller was echter te verrast en leverde een zwak schot af in de handen van Franssen. Tongeren probeerde het ook nog één keer via een vluchtschot van Basiakos, maar doelman Gerard gaf zich geen tweede keer gewonnen.

Door het gelijkspel moet Tongeren (definitief?) de rol lossen aan de kop van het klassement. Bij winst van Charleroi en Namen morgen, loopt het verschil met de derde in de stand op naar acht punten. Seraing zal met een tevreden gevoel terug trekken naar het Luikse, de ploeg kreeg waarvoor het gekomen was.