Ligabeker: Le Mans verrast Sochaux

Na Bordeaux heeft Le Mans zich als tweede ploeg geplaatst voor de halve finales van de Coupe de la Ligue. Het ging winnen op het veld van Sochaux met 1-2 en neemt het in de volgende ronde op tegen Lyon of Nancy. Voor Sochaux was het het eerste thuisverlies sinds 30 september, toen het verloor van Lyon met 0-1.

Een fijne eerste helft zou beginnen met een eerste grote kans voor de bezoekers uit Le Mans. Romaric kwam alleen voor doelman Richert na mistasten van de thuisverdediging, maar vanuit een scherpe hoek trapte de ex-Beverenspeler de bal voorlangs. Sochaux domineerde het grootste deel van de eerste helft, maar kwam maar zelden tot een serieuze doelkans. Even voor rust probeerde Ziani het dan maar van ver, goalie Pelé bokste de bal weg. En Ziani bleek in vorm, want amper één minuut later deed hij bijna hetzelfde, alleen dan van iets dichter bij, en weer zat Pelé er goed tussen. Bij de rust stond het nog 0-0.

Die tussenstand zou al vlug veranderen in de aanvangsfase van de tweede helft. De bezoekers knutselden een mooie aanval in elkaar, Calvé centerde vanop rechts en Samassa kopte helemaal vrij de 0-1 tegen de touwen. En Sochaux was de kluts kwijt, want drie minuten later kon Richert voor de tweede keer een bal uit zijn netten halen. Dit keer was het Fancone die voorzette vanop de rechterflank, Grafite kopte vanaf 18 meter (!) schitterend binnen, 0-2, een hele knappe goal van de Braziliaan. Sochaux was op slag weer wakker, maar de rood-gele verdediging was erg goed georganiseerd. Toch vond de thuisploeg er een gaatje in. Met nog een kwartier op de klok lobde Isabey de aansluitingstreffer achter Pelé, na een slecht weggewerkte hoekschop. Verder kwam Sochaux echter niet meer, het bleef 1-2.