Ligabeker: Tweedeklasser kwelt Rennes

Stade Reims, momenteel achtste in de Franse Ligue 2, heeft voor een stunt van formaat gezorgd door Rennes in hun eigen stadion te gaan verslaan. Eén goal had het daarvoor nodig, vlak voor rust. Doelman Liébus werd de matchwinnaar, hij stopte in de slotfase een strafschop van Monterrubio.

Reims was de betere in de tweede helft: Rennes leek niet zeker van zichzelf en speelde met de huiver op het lijf, in tegenstelling tot de enthousiaste tweedeklasser. De bezoekers hadden zelfs na een halfuur op voorsprong moeten komen, maar scheidsrechter Lannoy keurde de treffer van Maspimby na een hoekschop af, wegens vermeend duwen van de aanvaller tegen doelman Pouplin. Bij de rust stond het echter nog 0-0.

In de tweede helft ging Reims gewoon weer op haar elan door. Eerst vond Ielsh nog doelman Pouplin op zijn weg, maar na tweeënvijftig minuten was het dan toch raak. Weer was het Ielsch die op doel trapte, dit keer pakte Pouplin wel, maar hij kon de bal niet klemmen, waardoor Fauré de bal maar voor het in te tikken had. Rennes ging paniekerig op zoek naar de gelijkmaker, maar Reims én keeper Liébus waren aan een erg sterke partij bezig. Dat bewees de goalie toen hij zelfs een strafschop van Monterrubio stopte, en vervolgens een wereldsave in de vingers had op een inzet van Marveaux. Reims doorstond het slotoffensief en won verdiend van een bleek Rennes.