Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade du Vélodrome
Cissé is back in business
Ruben Claesen

Olympique Marseille kon met een 2-1 overwinning tegen Saint-Etienne toch met een positieve noot de winterstop in. Djibril Cissé, die na maanden blessureleed voor de tweede keer in de ploeg stond, opende de score.

Marseille nam al van meet af aan het initiatief. Al na acht minuten had het eigenlijk op voorsprong moeten staan, toen Cissé op links doorging en Lorik Cana uitstekend bediende. Jérémie Janot had echter een prachtige redding in huis en voorkwam een vroege achterstand. Maar de treffer bleef niet lang uit, op de daaropvolgende corner was het raak. Nasri gaf voor, Zubar beroerde de bal en Cissé trapte van dichtbij binnen. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een grote kans, maar Niang vond een goede Janot op zijn weg. Marseille achtte de eerste helft voorbij, Saint-Etienne wist beter en maakte nog gelijk. Twee keer kon doelman Carrasso de goal verhinderen, maar de derde keer was er teveel aan. Feindouno en Piquionne vonden allebei Carrasso op hun weg, maar toen Dernis het overzicht bewaarde en Marek Heinz bediende, stond het weer gelijk.

Ook de tweede helft was van meer dan degelijke kwaliteit. Iets na het het uur waren het de blauw-witten die Les Verts een loer draaiden. Taye Taiwo bediende Mickael Pagis, die in twee keer Janot kon vloeren. Een kwartier later kregen Les Stéphanois een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen, toen Bilos goed voorzette en Piquionne kon koppen. Carrasso bleef echter kalm en pakte rustig. Marseille won zo met 2-1, dat zijn drie fraaie punten die meer dan welkom zijn, na een reeks van tien op dertig punten valt de winterstop net op het goeie moment.