De talenten van morgen (3)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De talenten van morgen (3)
Foto: © SC

Vandaag is er het derde deel van onze reeks 'De talenten van morgen'. Omdat onze Rode Duivels al zijn afgezakt tot de kleine broertjes van het Europese landenvoetbal, lijkt het misschien interessant om te weten welke ijzers de andere kleinere voetballanden in het vuur hebben. Zo kon u de voorbije dagen al lezen dat we zullen moeten opletten van de vrije trappen van de Wit-Rus Sergei Kislyak, de trefkracht van de Albanees Hamdi Salihi en de acties van de technisch snelle Kroaat Ante Rukavina. Vandaag maken we kennis met talenten uit IJsland, Hongarije en Liechtenstein.
 
FINLAND: Veli Lampi
(HJK Helsinki/FC Zürich – 22 jaar)
 
Lampi staat in Finland te boek als een zeer betrouwbare verdediger. Hij tekende onlangs een contract voor drie en een half jaar bij het Zwitserse FC Zürich. Twee jaar geleden kwam hij over van VPS Vaasa en bij de Finse topclub ontwikkelde hij zich verder op de rechtsachterpositie. Hij deed het daar zo goed dat hij ondertussen al is opgeroepen voor de Finse nationale ploeg.
 
HONGARIJE: Krisztián Németh
(MTK Boedapest – 18 jaar)
 
Krisztián Németh wordt uitgerekend vandaag 18 jaar oud. Hij is een jonge technisch onderlegde centrumaanvaller die in Hongarije nostalgie doet opwekken naar de legendarische Ferenc Puskas. Vorig seizoen mocht hij zijn debuut maken bij MTK Boedapest. Németh houdt van het spelen op korte ruimtes en kan scoren vanuit om het even welke positie. Vandaar allicht de vergelijking met de Hongaarse legende.
 
IJSLAND: Birkir Már Sævarsson
(Valur Reykjavik – 22 jaar)
 
Sævarsson is een vleugelverdediger en staat er in IJsland om bekend dat hij gedurende de hele wedstrijd kan sprinten van de ene kant naar de andere kant van het veld. Zijn loopvermogen lijkt eindeloos. Of Sævarsson staat te springen om zijn club snel te verlaten, is twijfelachtig. Hij doorliep bij Valur Reykjavik alle jeugdreeksen en draagt een tattoo van het clublogo op zijn lichaam. Zijn loyaliteit aan de club is dan ook welbekend op het eiland.
 
LIECHTENSTEIN: David Hasler
(FC Basel, 16 jaar)
 
David Hasler, een middenvelder, is zonder meer een supertalent in Liechtenstein. Hij koos voor zijn ontwikkeling uit te wijken naar de Zwitserse topclub FC Basel waar hij vorige zomer een contract voor drie seizoenen tekende. Ook FC Zürich en Young Boys Bern hengelden naar zijn diensten. Hij combineert nu zijn studies met trainen bij de jeugdteams van FC Basel. Ondanks zijn nog jonge leeftijd debuteerde hij wel al bij de nationale beloften van zijn land.
 
LUXEMBURG: Pierre Piskor
(FC Differdange – 22 jaar)
 
Piskor, eigenlijk een Fransman, maakte zijn debuut in de zomer van 2006 voor FC Differdange. Hij werd ontdekt bij derdeklasser FC Rodange door trainer Maurice Spitoni. In de Luxemburgse hoogste klasse ontpopte hij zich sindsdien als een goaltjesdief en ondertussen heeft hij al zestien doelpunten aangetekend waardoor hij momenteel eerste staat in de topschutterslijst van Luxemburg.
 
ZIJN ER OOK NOG:
 
Murat Suyumagambetov – Kazachstan (Ordabasy Shymkent – 23 jaar): Een tip voor Moeskroen. Suyumagambetov is een aanvaller en is ondertussen een belangrijke speler in Kazachstan. Hij scoorde dertien doelpunten dit seizoen en verdiende in december al een eerste selectie voor zijn land.
 
Aleksandrs Cauna – Letland (Skonto Riga – 18 jaar): Een blessure weerhield hem in november te testen bij Lazio Roma, maar bij zijn club Skonto Riga speelde hij wel al de ervaren Andrejs Stolcers uit de ploeg. De middenvelder combineert een goed spelinzicht met een zuiver linkerbeen.
 
Kestutis Ivaskevicius – Litouwen (FBK Kaunas – 21 jaar): Een veelzijdige, technisch sterke aanvallende middenvelder. Bovendien beschikt hij over een goede vrije trap en een hard precies schot vanop afstand. Speelde de heenronde in de Schotse competitie op uitleenbasis bij Heart of Midlothian.
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties