Ook RBC in slechte financiële papieren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook RBC in slechte financiële papieren
Foto: © SC

RBC Roosendaal, de fiere leider in de Nederlandse Jupiler League (tweede klasse), heeft financiële problemen. De KNVB heeft de club op de vingers getikt en onder verscherpt toezicht geplaatst.

Manfred Laros, RBC-directeur, legt in BN/De Stem de huidige toestand uit. "Zit je bij de bond in categorie 3, dan ben je financieel buitengewoon gezond, in 2 ben je veilig en in één is de situatie zorgelijk. Wij zijn teruggezet van 2 naar 1."

Vorig seizoen had RBC een tekost van zestigduizend euro, maar tijdens dit seizoen zou het tekort veel hoger oplopen. De club moet nu stel een overtuigend plan opstellen waarin het aangeeft hoe het uit die geldproblemen denkt te komen. Laros is alleszins niet optimistisch gestemd, want hij twijfelt of hij de volledige schuldenput zal kunnen opvullen.

Spelers wil RBC voorlopig niet verkopen want het doel is de promotie naar de Eredivisie. Een constructie met geldschieters die in de toekomst een deel van de opbrengsten van transfers krijgen, zou wel een passende oplossing kunnen zijn. "Zo kunnen we nu al iets verdienen aan het feit dat we over een goede selectie beschikken", aldus Laros. Eerder deze week raakte ook al bekend dat NEC Nijmegen financiële problemen heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties