Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Luminus Arena
Tongeren blameert koploper

In Derde Klasse B stond gisterenmiddag het duel tussen KSK Tongeren HM en Sprimont CS op het programma. Sprimont was bij winst zeker van de tweede periodetitel, anders was het afhankelijk van andere wedstrijden. Het werd echter een zware namiddag voor Sprimont dat met blamerende 4-0 cijfers onderuit ging en zo zijn leiderplaats + de periodetitel (op doelsaldo) verloren zag gaan.

Voor rust was de wedstrijd in evenwicht. De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd met een schietkans voor Verbeeren als gevolg. Tongeren herstelde al snel het evenwicht en was via een vrije trap van Van Der Elst die naast gekopt werd door Mellemans het dichtste bij een openingsdoelpunt. Voor de rest was er amper iets te beleven in een kansarme eerste helft die al bij al gelijk op ging.

Na rust zagen we een heel ander Tongeren. Mellemans opende na 55 minuten verdiend de score, nadat hij een afgeweken schot van Motmans van dichtbij kon binnen tikken. Een kwartier later besliste diezelfde Mellemans de wedstrijd met een wereldgoal. De aanvaller kreeg de bal toegespeeld in de middencirkel en zag doelman Beltitane een paar meter voor zijn doel staan. De wispelturige spits besloot het erop te wagen en tot ieders verbazing verdween de bal over Beltitane recht in de kruising. Dit doelpunt kwam Sprimont nooit meer te boven. Zo'n tien minuten voor tijd diende Basiakos de koploper de doodsteek toe na een knap schot. Daerden maakte het Tongerse feest compleet door er kort voor tijd na een mooie solo 4-0 van te maken.

Door de overwinning blijft Tongeren in strijd voor de vierde plaats. De Eburonen zijn thuis ook nog altijd ongeslagen en ontvingen reeds de volledige top vijf. Sprimont keerde met een zware kater terug naar Luik en heeft een week tijd om de batterijen opnieuw op te laden voor het treffen met Verviers.