Rosales nu echt van River Plate

Rosales nu echt van River Plate
Foto: © SC

Na wekenlange transfergeruchten heeft Mauro Rosales, de 25-jarige rechtsbuiten van Ajax, Nederland nu toch ingeruild voor het Argentijnse River Plate. Met de overgang van de Argentijn is zo’n 1,8 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat River Plate niet zo snel kon vinden.
 
Als het van Ajax afhing, was Rosales al in januari naar zijn vaderland teruggekeerd. Problemen met de betalingswijze staken daar echter een stokje voor en de transfer leek op een sisser uit te draaien. ‘Maar ze hebben daar nu een aantal investeerders gevonden waardoor het hele bedrag in één keer op onze rekening zal worden gestort’, zegt technisch directeur Martin van Geel.
 
Is de transfer dan echt voor de volle 100% in orde? ‘Het is nu nog wachten op de storting van River Plate, maar het ziet er dus toch nog naar uit dat Mauro definitief vertrekt. Daar hadden wij niet meer op gerekend.’
 
Het lijkt eigenaardig dat een transfer alsnog door mag gaan, drie weken na het sluiten van de transfermarkt. Daar is echter een simpele verklaring voor. De Argentijnse voetbalbond had Rosales nog voor de transferdeadline ingeschreven, maar de clubs kwamen niet tot een definitief akkoord. Door die inschrijving kan Rosales alsnog van club veranderen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties