Ambrosini weer in slotminuut

Net als op de vorige speeldag heeft Ambrosini AC Milan met een doelpunt in de laatste minuut aan de drie punten geholpen. Door de overwinning tegen Sampdoria staat Milan nu vijfde, op 1 punt van Lazio.

Het begon niet te best voor de thuisploeg: al na 10 minuten hing Oddo aan de noodrem om de oprukkende Bonazzoli te stoppen. Hij mocht meteen met rood van het veld. Sampdoria rook meteen een kans op een stunt, maar nog voor de pauze was er weer een numeriek evenwicht: Olivera kreeg op 4 minuten tijd tweemaal geel. In een evenwichtige eerste helft vielen er weinig kansen te bespeuren: Ronaldo en Kakà raakten net niet door de stevige afweer van de bezoekers.

Ook in de tweede helft, waarin de bezoekers de beste start namen, was er weinig opwinding. Tot Ambrosini zich voor de tweede week op rij tot absolute matchwinnaar kroonde, toen hij de bal onhoudbaar voorbij Castellazzi kopte: 1-0 (foto).