Chelsea haalt het in tumultueuze wedstrijd

Dirk Pieters

Zondagmiddag stond de finale van de Carling Cup op het programma. Chelsea nam het in het Millennium Stadium op tegen Arsenal. Het werd een leuke partij met heel wat kansen, kaarten en doelpunten. Chelsea haalde het in een tumultueus einde met 2-1.

Aan het begin van de wedstrijd waren nog heel wat stoeltjes vrij, nadat enkele duizenden fans niet op tijd in het stadion geraakten na problemen met de treinen. Terry was fit genoeg en verscheen aan de aftrap.

Arsenal begon het beste aan de wedstrijd en de herstelde John Terry had de handen vol met Julio Baptista en Cesc Fabregas. Na tien minuten moest Chelsea-doelman Petr Cech zich een eerste keer tonen op een schot van Baptista. Amper één minuut later moest de doelman zich wel gewonnen geven op een schot van Theo Walcott. Het jonge talent zette een één-twee op met Diaby en schoot de 0-1 op het bord na 11 minuten. Chelsea schoot meteen wakker en enkele minuten later maakte Didier Drogba, randje buitenspel, er 1-1 van. Meteen het 27ste doelpunt van de Ivoriaan dit seizoen. Op het half uur werd de wedstrijd even ontsierd door Chelsea-fans die enkele voorwerpen op het veld wierpen. Na een goed begin viel de wedstrijd op het einde van de eerste helft wat stil. Enkel Shevchenko kreeg nog een kans, maar Almunia was alert op de poging van de Chelsea-aanvaller.

De eerste kans na de rust was voor Arsenal, maar doelman Petr Cech ging goed plat op een schot van Diaby. Ook Chelsea stak de neus aan het venster, maar ook de poging van Robben was niet goed genoeg. Op het uur moest John Terry opnieuw naar de kant. De centrale verdediger kon niet meer verder spelen na een trap op het gezich. Het werd muisstil in het Millennium Stadium toen Terry enkele minuten stil op de grond lag. Een kwartier voor tijd kwam Arsenal goed weg. Frank Lampard schoot van ver de bal tegen de dwarsligger. Enkele minuten later was het wel raak. Drogba zorgde dan mogelijk toch voor de overwinning. Opnieuw was Drogba de grote held van Chelsea. Vlak voor tijd kwamen The Gunners opnieuw goed weg toen ook Shevchenko de bal tegen het doelhout schoot en zo bleef het 2-1. Op het einde ontstond er nog een opstootje op het veld en José Mourinho en Arsene Wenger gingen de gemoederen 'bedaren', maar het ergste was toen al voorbij. Maar liefst drie spelers kregen een rode kaart. Mikel (Chelsea), Toure en Adebayor (Arsenal) moesten vertrekken.