Vertonghen weer trefzeker voor RKC

Jimmy Wouters

RKC heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op het behoud in de Nederlandse eredivisie. De Waalwijkenaren gingen in eigen huis verrassend met 3-1 winnen van Vitesse.

RKC was de wedstrijd goed begonnen en was eigenlijk gedurende de volle 90 minuten de baas. Maar net als zo vaak had de ploeg uit Waalwijk moeite om de gecreëerde kansen af te maken. Wat voor de thuisploeg niet lukte, deed Lazovic na 20 minuten aan de overzijde. De topscorer opende vanop de stip de score na een overtreding van Fung A Wing op Pryor. Toch kwamen de Brabanders nog voor rust op gelijke hoogte via een fraai afstandsschot van Jan Vertonghen

RKC kwam het beste uit de kleedkamer en claimde vlak na rust een penalty na een fout op Garcia. Vitesse was vervolgens volledig de pedalen kwijt en zag Pryor na het uur vroegtijdig met rood vertrekken. RKC liep daarna verder uit met doelpunten van Hans van de Haar en invaller Tim Janssen.