Analyse Milan klaar voor beslissende jump

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Milan klaar voor  beslissende jump
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de eenendertigste speeldag in de Serie A staat AC Milan een stap dichter bij een plaats in de top vier. Virtueel is de vierde plek al een feit, want Palermo heeft, met een wedstrijd meer gespeeld, slechts 1 punt voorsprong op de Rossoneri. Bovenaan lijkt alles in een definitieve plooi te raken, onderaan blijft het koffiedik kijken.

AC Milan kon rekenen op een geïnspireerde Ronaldo (foto) om Empoli relatief eenvoudig af te houden. De overwinning was volkomen verdiend en kwam eigenlijk nooit in gevaar. Ancelotti liet enkele basisspelers (o.a. Nesta en Maldini) rusten, maar nu de meeste geblesseerden zijn teruggekeerd, kan de ploeg dat opvangen. Voor Empoli lijkt het sprookje voorbij, al heeft de ploeg wel nog alle kansen op een ticket voor de UEFA Cup, wat ook al een enorm geschenk voor het provincieclubje zou zijn.

Palermo werd opnieuw niet geholpen door de wedstrijdomstandigheden in de verloren thuismatch tegen Cagliari: vroeg rood voor Biava, twijfelachtige doelpunten (met alweer groot protest) ... Voor het eerst verspelen de Rosaneri virtueel hun plaats voor de Champions League. Met hun huidige vorm zou het ook een wonder zijn als ze die vierde plaats nog pakken. Voorzitter Zamparini (foto) verklaarde al dat trainer Guidolin aan zijn laatste dag als coach bij zijn club bezig was, maar een officieel bericht bleef (voorlopig) uit. Dit seizoen, zonder Juventus en met een gestraft Milan, was een buitenkans voor Palermo om de Champions League te halen. Het moet als supporter bijzonder pijnlijk zijn om die droom gaandeweg te zien vervagen.

Lazio boekte tegen Messina zijn achtste opeenvolgende overwinning en is dé ploeg van de jongste weken. De derde plaats lijkt momenteel een minimum, want bij de Biancocelesti hopen ze dat ze in extremis aartsvijand AS Roma nog kunnen voorbijsteken. De kloof bedraagt momenteel 7 punten, maar met nog een Romeinse derby op het programma kan er nog veel gebeuren. AS Roma deed er dus goed aan, zonder Totti, Mancini en Taddei, te winnen van Catania.

Parma mag Manchester-huurling Rossi (foto) vreselijk dankbaar zijn voor zijn winnend doelpunt in de laatste minuut tegen Livorno. De jonge aanvaller bezorgde de Gialloblu al eerder een late overwinning en die punten kunnen straks, bij de eindafrekening, van goudwaarde zijn. De situatie onderaan is razend spannend: Ascoli lijkt een vogel voor de kat met 5 punten achterstand op Messina, voorlaatste. Messina telt echter maar een punt achterstand op Parma, dat op zijn beurt een punt achter Reggina ligt. Chievo staat maar 2 punten boven Reggina. Reggina startte met -11, kwam goed terug, maar het vat lijkt nu af bij de ploeg uit Calabrië. In het slot van de competitie staan nog heel wat onderlinge duels op stapel, wat de strijd alleen maar boeiender kan maken.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties