Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadspark Turnhout
Geel wint Kempisch duel
Bart Hermans

Geel heeft zondagnamiddag met 1-2 gewonnen van Turnhout. Voor de thuisploeg scoorde Van Vlasselaer en voor de bezoekers uit Geel waren dat Van Geele en Van De Weyer.

Voor beide ploegen was de inzet van dit duel hoog , bij winst speelde Turnhout eindronde. Geel speelde nog mee voor het kampioenschap en de eindronde maar bij verlies speelde ze zelfs geen eindronde.

De inzet was dus groot in dit Kempisch duel. Geel was direct gevaarlijk wanneer Pelic de bal voorzette naar Carmazza maar deze besloot naast. Aan de overkant zette Bruno Versavel een een-twee op met Mbemba maar Schurmans bokste de bal weg. Halverwege de eerste helft zag heel de Turnhout aanhang een penaltyfout wanneer Janssens werd neergehaald door De Koninck maar scheidsrechter Sas zag hier geen penalty in en liet gewoon verder spelen. Op het halfuur moest Shurmans zijn kunnen nogmaals bewijzen op een goed schot , Vandiepenbeeck moest zich reppen om die bal nog net voor de aanstromende Versavel in corner te werken. Het bleef zo 0-0 in een aangename eerste helft.

In het begin van de tweede helft is Turnhout twee maal gevaarlijk op vrije trap met Versavel maar de bal ging er toen nog niet in. Het was good old Versavel die voor het gevaar bleef zorgen. Het was zijn allerlaatste wedstrijd van zijn carrière. Schurmans kon nog net met één hand redden op een afstandsschot van de ex-Anderlechtspeler. Vlak voor het uur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Mbemba kon Van Vlasselaer bedienen die er 1-0 van maakte. Een twintigtal minuten voor het einde kon Van den Brandt de wedstrijd helemaal afmaken maar hij geraakte niet voorbij een goed keepende Schurmans. Geel reageerde via een vrije trap Van Robby Van De Weyer en een schot van De Koninck maar het bleef 1-0 en Turnhout virtueel in de eindronde. Een achttal minuten voor tijd zette de ingevallen Delorge voor en kon Van Geele dan toch de gelijkmaker scoren. Geel kreeg terug moed en een paar minuutjes voor affluiten kon het zelfs op voorsprong komen. Van De Weyer kapte zich mooi vrij en schoot de bal in de linkerbovenhoek.

Het bleef bij deze 1-2 en zo spelen Geel,Cappellen en Diegem de eindronde in derde klasse. Doornik werd kampioen.