Horsens wint verrassend tegen Midtjylland

viki meeuwis
| 0 reacties
Horsens wint verrassend tegen Midtjylland
Foto: © SC

Maandagavond werd de laatste wedstrijd van de tweede speeldag in de Deense SAS-Ligaen gespeeld. AC Horsens ontving thuis FC Midtjylland. Favoriet in deze wedstrijd was natuurlijk Midtjylland, dat vorig jaar nog tweede werd na landskampioen FC Kopenhagen.

Midtjylland begon ook het beste aan de wedstrijd. Al na acht minuten wist Mikkel Thygesen de bal goed richting doel te spelen waar Frank Kristensen klaarstond en de bal in doel werkte. Halverwege de eerste helft leek het erop dat de bezoekers hun voorsprong nog gingen vergroten toen Kristensen weer klaarstond om, ditmaal van op links, de bal in doel te werken. Deze keer stootte hij echter op keeper Søren Jochumsen. Horsens vatte opnieuw moed en kwam stilaan beter in de wedstrijd. In de toegevoegde tijd werd Gilberto Macena vrijgespeeld op links, net toen hij de bal op doel wou schieten werd hij neergehaald door Magnus Troest. Hierop kreeg Troest een gele kaart en werd Horsens een strafschop toegekend. Die werd door Henrik Hansen makkelijk in doel getrapt.
 
Vanaf het begin van de tweede helft zette Horsens veel druk en kreeg een aantal goede kansen. Zo besloot Macena in het zijnet na een vlotte combinatie. In de 57e minuut gaf dat speloverwicht het verhoopte resultaat. Rechtsback Kolja Afryie werd door Søren Friis neergehaald op de eigen speelhelft. Friis speelde de bal richting doel waar Hansen klaar stond en de bal ijskoud in doel schoot. Friis kreeg overigens wel een gele kaart voor zijn tackle. Wat nog resteerde van de wedstrijd werd geleid door FC Midtjylland dat wanhopig op zoek ging naar de gelijkmaker. De verdediging van Horsens gaf echter geen krimp en ging volop voor de counter. Er vielen echter geen doelpunten meer, Horsens heeft nu zes punten uit twee wedstrijden.
 
AC Horsens – FC Midtjylland: 2-1

Doelpunten: 0-1 Kristensen (‘8), 1-1 Hansen (’46 pen.), 2-1 Hansen (’57)

Gele kaarten: Madsen, C. Poulsen, Troest, Friis, Dadu, S. Poulsen

Scheidsrechter: Lars Christoffersen

Toeschouwers: 2 149
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties