Geeft uitschakeling Genk Vandereycken gelijk?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Geeft uitschakeling Genk Vandereycken gelijk?
Foto: © SC

 
Bondscoach René Vandereycken heeft vorig seizoen heel wat kritiek gekregen omdat hij weinig spelers van Racing Genk opriep voor de selectie van de Rode Duivels. Opmerkelijk omdat de club toch 27 speeldagen aan de leiding in eerste klasse stond en lange tijd zicht had op de titel. Alleen Kevin Vandenbergh was min of meer zeker van een selectie. Chatelle en Bailly werden pas eind maart tegen Portugal opgeroepen.
 
Vandereycken heeft die keuze nooit verantwoord maar liet wel verstaan dat hij spelers opriep die geschikt waren 'voor het internationale niveau, niet alleen voor het Belgisch niveau'.
 
De uitschakeling van Genk door het nietige FK Sarajevo lijkt de bondscoach nu gelijk te geven. Technisch directeur Reynders is het daar alvast niet met eens. "Misschien zijn onze spelers nog niet klaar, op dit moment. Deze match kwam gewoon een aantal weken te vroeg. Pas binnen enkele weken zal het echte Genk er weer staan."
 
Trainer Hugo Broos vindt niet dat Vandereycken nu in het gelijk wordt gesteld. "Mijn spelers zijn in deze match niet met hun beperkingen geconfronteerd op internationaal niveau, helemaal niet", aldus de Genk-trainer. "Maar het probleem was dat we niet konden rekenen op iedereen op het beste niveau. Te veel jongens zoeken nog naar hun beste conditie. Maar dat zal wel terug komen." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties