kopFC København
AC Horsens
Datum: 15/09/2007 15:00
Competitie: Superliga
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Parken Kopenhagen
Nipte zege voor FC Kopenhagen
viki meeuwis
| 0 reacties
Nipte zege voor FC Kopenhagen
Foto: © SC

FC Kopenhagen nam het gisteren thuis in het Parken stadion op tegen AC Horsens. Zowel Kopenhagen als Horsens staan in de hoogste regionen van het klassement. Bij Kopenhagen loopt het echter niet meer zo vlot als vorig seizoen en deze wedstrijd kon alle kanten uit.
 
Het duurde twintig minuten voor er een eerste doelpoging te zien was. Het was de Braziliaan Ailton Almeida die de bal vanuit korte hoek richting doel stuurde. De keeper van Horsen, Søren Jochumsen wist de bal over de dwarslat te tillen.
Op het half uur was de beste kans voor Horsens. Lawan nam de bal verder het veld mee in en legde die perfect af voor Henrik Hansen die de bal op doel schoot. De debuterende keeper van Kopenhagen, Nathan Coe, wist echter makkelijk te redden.
 
Twaalf minuten na de pauze viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Ailton werd door Nordstrand vrijgespeeld en kon op links opzetten waarna hij de bal met een goede pass terug bij Nordstrand bracht, die maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Naar het einde van de match toe vocht Horsens om de gelijkmaker te behalen wat FC Kopenhagen een paar goede counters opleverde. Meer dan een doelpunt zat er echter niet in, zodat Kopenhagen de drie punten thuis hield en nu met achttien punten op de eerste plaats prijkt. Het staat nu een punt voor op FC Midtjylland dat straks tegen OB speelt.
 
 
FC Kopenhagen – AC Horsens: 1-0
 
Doelpunten: 1-0 Nordstrand (’57)
 
Gele kaarten: FCK: Würtz, Nørregaard, ACH: Macena, Drachmann, Petersen
 
Scheidsrechter: Henning Jensen
 
Toeschouwers: 16 454
 
De overige wedstrijden van de negende speeldag:
 
Zondag 16 september:
 
FC Midtjylland – OB 14.00u 
Viborg - Lyngby 16.00u 
Randers FC - AGF 16.00u  
AaB - Brøndby 18.30u
 
Maandag 17 september:
FC Nordsjælland - Esbjerg 19.00u