Analyse Juventus doorstaat Romeinse test

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus doorstaat Romeinse test
Foto: © SC

Op de vierde speeldag bewees Juventus dat het dit seizoen meer dan een meeloper kan zijn: de Bianconeri snoepten AS Roma de eerste punten af. Inter blijft haperen en Milan liet het andermaal afweten. Lazio heeft zijn start compleet gemist, terwijl Atalanta verrassend vooraan meestrijdt.

AS Roma - Juventus was een boeiende wedstrijd. De thuisploeg was misschien wel iets beter, maar het karakter van Juventus zorgde voor een terechte puntendeling. De 2-2 van Iaquinta kwam pas helemaal op het einde, maar Del Piero miste een strafschop en Totti's eerste doelpunt was nipt buitenspel. De Romeinen kregen wel de meeste kansen.
Ondanks de eerste tegendoelpunten en het verlies van het maximum kan Spalletti toch niet helemaal ontevreden zijn. Zijn team speelde opnieuw sterk en de wisselspelers zijn nauwelijks verzwakkingen. Kapitein Totti (foto) is ook dit seizoen een enorme meerwaarde in de Serie A.
Voor Ranieri zal de late tegentreffer van Iaquinta een enorme opluchting geweest zijn: zo blijven de Bianconeri voeling met de top houden. Toch is het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn: de langdurige blessures stapelen zich op. Zebina (nog 2 weken geschorst), Boumsong (nog meer dan een maand out) en Camoranesi (nog 40 dagen out) waren al onbeschikbaar en zondag liep Andrade een afschuwelijke knieblessure op, waardoor zijn seizoen wellicht voorbij is. De spoeling achterin wordt nu wel erg dun. Criscito is een groot talent, maar Totti maakte zondag duidelijk dat het leerproces van de youngster met vallen en opstaan zal gebeuren. Het is praktisch zeker dat de clubleiding in januari een topverdediger bijhaalt.

Inter raakte met een punt weg uit Livorno, dat tot zondag nog geen deuk in een pak boter had getrapt. Gelukkig voor de Nerazzurri kende Ibrahimovic alweer een begenadigde dag. Maicon toonde zich van zijn slechtste kant en mag na een schandalige overtreding 3 weken brommen. In blauwzwart Milaan wordt men stilaan zenuwachtig: goede prestaties blijven uit, al moet gezegd dat het qua efficiëntie snor zit. De Nerazzurri staan nog steeds tweede, op 2 punten van Roma.

Bij AC Milan gaat het nog wat slechter: thuis tegen Parma kwamen de Rossoneri nog goed weg met een puntendeling. Een 3/9 is heel erg ver onder de verwachtingen. Ancelotti (foto)doet er goed aan zijn mannen ook voor de Serie A scherp te krijgen, of het kampioenschap is binnen de kortste keren alweer een gelopen zaak voor zijn ploeg. Heel wat hoop rust op de schouders van de bijna fitte Ronaldo.

Het Lazio van Gaby Mudingayi kende een erbarmelijke competitiestart. Met 3 punten uit vier wedstrijden bezetten de Biancocelesti momenteel de weinig benijdenswaardige 13e plaats. Een blessuregolf in de verdediging en de belasting van de CL-voorronde zijn verzachtende omstandigheden, maar tevreden kunnen de tifosi uiteraard niet zijn. Lazio speelt niet onaardig, maar de resultaten vallen zwaar tegen. Nu regisseur Mauri er terug bij is, gaat het misschien wel weer de goede kant uit.

Atalanta staat onverhoopt op een mooie gedeelde tweede plaats. Nieuwe coach Del Neri lijkt weer het wondermiddel te hebben gevonden waarmee hij Chievo jaren geleden deed verbazen in de Serie A. Atalanta teert op veteranen Doni (foto) en Zampagna, die hun tweede jeugd lijken te beleven. De blessure van Talamonti, vermoedelijk zo'n 4 maanden buiten strijd, kan wel roet in het eten gooien, gezien de wat krappe kern.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties