Tihinen: 'Sterkste Finse voetbalgeneratie ooit'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tihinen: 'Sterkste Finse voetbalgeneratie ooit'
Foto: © SC

Eén speler uit de Finse spelersselectie kent het Belgische voetbal vrij goed. Het gaat om Hannu Tihinen die enkele seizoenen bij Anderlecht in de defensie het mooie weer maakte. De speler die momenteel uitkomt voor het Zwitserse FC Zürich waarschuwt België: "Dit is de sterkste spelersselectie ooit uit de Finse voetbalgeschiedenis."

Finland heeft nog drie wedstrijden in het verschiet en Tihinen gaat er van uit dat ze nog een 7 op 9 nodig hebben om zich definitief te kunnen plaatsen. De Finnen moeten ook nog naar Portugal dus calculeert de verdediger een winst tegen de Belgen in. "We gaan voor de drie punten in België", steekt Tihinen van wal in Het Laatste Nieuws.

"Ik denk niet dat de Rode Duivels rustiger zullen spelen nu ze uitgeschakeld zijn. Veel ken ik niet van de Belgen. Er zijn veel jonge spelers bijgekomen. Het is een team dat offensief zal willen spelen en dat wil tonen dat ze kunnen voetballen. Sterkhouders zijn ongetwijfeld mijn ex-ploegmaat Vincent Kompany, maar ook Daniel Van Buyten en Timmy Simons. Het zal niet makkelijk worden, maar bang zijn we niet", aldus Tihinen.

De Fin volgt ook nog altijd het Belgische voetbal op de voet en heeft ook gehoord van de huidige malaise bij zijn ex-team RSC Anderlecht. "Ik ben er zeker van dat ze er wel weer bovenop zullen komen. Het is namelijk altijd crisis in Anderlecht en telkens komt het weer goed. Volgens mij zullen ze weer kampioen spelen. Er is kwaliteit genoeg. Het is wel jammer dat we ze niet tegenkomen in de UEFA-beker, maar dat zal dan voor de volgende ronde zijn", lacht Tihinen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties