Berchem Sport
Evergem-Center
Datum: 21/10/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem moet kelk tot de bodem ledigen
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem moet kelk tot de bodem ledigen
Foto: © SC

Trainer Ives Serneels van Berchem Sport ging met de grove borstel door zijn opstelling na de desastreuze 6 op 21, slechts vijf spelers bleven in de basis staan ten opzichte van vorig weekend. Zijn ploeg gaf het eerste kwartier de indruk voor de kentering te kunnen zorgen, wat zich erna afspeelde was alarmerend. Wat een feestseizoen zou moeten worden voor de club die straks zijn 100-jarig bestaan viert lijkt nu meer en meer een marteling te worden. 

Na amper 36 seconden bereikte Kevin Pinson het hoofd van Wesley Geuens, zijn kopbal zoefde maar nipt naast doel. Aan de overzijde knalde Jamal Charifi een vrije trap in de muur, Bram Hallaert knalde het leer vervolgens naast. Robin Jacobs haalde aan de rand van de zestien uit, doelman Soren Van De Moortele had weinig problemen om het schot te keren. Berchem bleef in de beginfase de meest gevaarlijke ploeg, Matthieu Vandenbussche kopte op Van De Moortele en Arnaud Bras knalde voorlangs. Vandenbussche was net over het kwartier iedereen te snel af, Ousmane Sanou kon echter niet snel genoeg afdrukken en weg kans. Na dat eerste kwartier zakte de partij als een pudding in elkaar en viel het volgende wapenfeit pas vlak voor de pauze te noteren. Vandenbussche was alleen door maar tamelde te lang om te besluiten, vlak voor affluiten knalde hij naar de kruising maar tegelijk ook in het bereik van de doelman.
 
Berchem kreeg na de rust een koude douche, na 57 seconden knalde David Moreels de bal hard en laag in het hoekje; 0-1. Zelfs die douche kon Berchem niet wakker schudden. Toch kwam geel-zwart langszij nadat Sanou mistasten in de Evergemse defensie afstrafte; 1-1. De eerste deftige combinatie kwam er na 65 minuten spelen, Sanou trof echter de doelman op zijn weg. De bezoekers waren vele gevaarlijker voor doel; Christophe De Wispelaere plaatste de bal in het hoekje, Steven Van Den Bossche kon nog net in hoekschop weren. Sanou zette zich diep in de tweede helft door, doelman Van De Moortele had opnieuw het laatste woord. In plaats van 2-1 werd het 1-2, op aangeven van Lode De Puydt knalde Sander Renson de winninggoal voorbij Van Den Bossche; 1-2. Berchem probeerde nog via Sanou, maar zijn kopbal werd op de lijn nog weggehaald. Een zwak en zonder ziel spelend Berchem blijft zo moedeloos onderin het klassement hangen.
 
“Wij willen voetbal zien”, scandeerden de supporters van Berchem waarna de spelers met een “shame on you” naar de kleedkamers werden gestuurd. De druk op hoofdtrainer Ives Serneels neemt met de week toe.
 
Scheidsrechter: Raphael Maeck
Geel: Geuens, Jacobs en Meire (Berchem) – De Wispelaere (Evergem)

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Van Damme, Meire, Jacobs, Vandenbussche (’60 Amazou), Bras (’85 Embrechts), Geuens, Van Der Heyden, Janssens en Sanou

EVERGEM: Van De Moortele, Hallaert, Pieters, Van Droogenbroeck, Renson, Moreels, Roels (’73 Van De Walle), Charifi, Verdegem, De Wispelaere (’75 De Puydt) en De Coninck