Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Members Equity Stadium
Wellington wint zespunten-wedstrijd

PERTH – Wellington Phoenix heeft het duel tussen de laatste twee in de stand gewonnen. De Nieuw-Zeelanders gingen met 1-0 gaan winnen op het veld van Perth Glory die nu al achttien wedstrijden en 343 dagen op rij zonder overwinning zitten.

Perth was nochtans vastbesloten om te winnen en liet dat in de beginfase ook zien. Glen Moss hield pogingen van James Robinson en Simon Colosimo uit zijn netten en had de hulp van de lat nodig om een schot van Anthony Danze onschadelijk te maken. Aan de overkant knalde Ahmad Elrich de bal pal in de handen van Tando Velaphi. Beide ploegen moesten daarna echter bekomen van de snelle beginfase en de doelkansen werden schaars. Harnwell had in de blessuretijd van de eerste helft nog een goede kopkans, maar verkwanste die.

Perth wou de tweede helft starten zoals de eerste, maar dat was buiten Dino Djulbic gerekend. In zijn eigen strafschopgebied paste hij de bal zomaar in de voeten van tegenstander Tim Brown. Die zag Daniel staan en de Braziliaan trapte de openingstreffer op het scorebord. Invaller Nikita Rukavytska had in de 70ste minuut de gelijkmaker aan zijn voet, maar hij knalde de bal naast.

Wellington vindt dankzij deze overwinning terug de aansluiting met de subtop. De ploeg volgt nu op zes punten van leider Adelaide United. Perth blijft troosteloos laatste in de stand en heeft al vijf punten achterstand op Wellington, de voorlaatste. Met de aankondiging van het bestuur van de West-Australische ploeg dat het deze week een analyse zal maken, lijkt het er steeds meer en meer op dat coach Ron Smith zijn koffers mag pakken.