Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Energy Australia Stadium
Sydney haalt het van Newcastle

NEWCASTLE – Ook de derde wedstrijd van de elfde speeldag eindigde op 0-1. Deze keer was het Sydney FC dat de drie punten mee naar huis neemt en Newcastle Jets met lege handen thuis achter laat.

Sydney was voor aanvang van de wedstrijd verplicht om de drie punten te nemen wou het de voeling met de top niet verliezen. Het liet met pogingen van Michael Bridges, Mark Milligan, Ufuk Talay en Alex Brosque duidelijk blijken dat het enkel gekomen was voor de overwinning. Newcastle kon daar gedurende geheel de eerste helft geen enkele uitgespeelde kans tegenover stellen.

Sydney ging in de tweede helft door op zijn elan, maar kwam niet meer aan uitgespeelde kansen. Twintig minuten voor tijd was er wel een dot van een kans voor de bedrijvige Michael Bridges en tegen zijn gekruld schot had zelfs Ante Covic geen verhaal. Newcastle gooide dan Mario Jardel in de strijd en die had 10 minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker. Zijn kopbal werd eerst nog gered door doelman Clint Bolton terwijl zijn rebound door Robbie Middleby van de lijn werd gehaald. Sydney hield daarna redelijk makkelijk stand, ondanks een poging van Adam D'Apuzzo die de lat raakte, en boekte zo de tweede overwinning op rij sinds de coachwissel.

Door deze overwinning springt Sydney over Melbourne Victory naar de vijfde plaats op twee punten van het leiderstrio Adelaide United, Newcastle Jets en Central Coast Mariners. Die laatste komt evenwel pas zondag in actie en kan mits een overwinning tegen Melbourne drie punten voorsprong nemen op de rest.