Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Central Coast Stadium
Mariners alleen aan de leiding

GOSFORD – Central Coast Mariners staat halfweg de competitie alleen op kop. Dat hebben ze te danken aan het falen van de rechtstreekse tegenstanders, maar ook aan de eigen winst tegen Melbourne Victory. Al duurde het wel tot in de slotfase eer men die zege kon veilig stellen.

De wedstrijd startte eigenlijk slecht voor Melbourne. Joe Keenan kreeg al in de 21ste minuut een rode kaart gepresenteerd toen hij met twee voeten vooruit inging op Andrew Clarke. Bizar genoeg was het na die numerieke minderheid Melbourne die het gebeuren ging overheersen en vooral Archie Thompson was een gesel voor de verdediging van Mariners.

Melbourne kwam dan ook in de 77ste minuut verdiend op voorsprong dankzij Carlos Hernandez. Central Coast schoot dan wakker en even daarna stonden de bordjes alweer in evenwicht. Een poging van John Aloisi werd nog gepareerd door Michael Theoklitos, maar Sasha Petrovski kon in de rebound scoren. Het werd nog erger voor Melbourne toen twee minuten voor tijd Tom Pondeljak (foto) met een prachtig vluchtschot de 2-1 eindstand op het scorebord trapte. Het potje van Rodrigo Vargas kookte snel daarna over en na een elleboog op Petrovski mocht hij gaan douchen. Ook Sasha Petrovski haalde het einde van de wedstrijd niet, nadat de spits een tweede gele kaart kreeg in blessuretijd.

Dankzij deze overwinning staan de Mariners op kop in het klassement met drie punten voorsprong op de naaste concurrentie. Melbourne blijft op de zesde plaats, maar kunnen volgend weekend best een overwinning gebruiken om de voeling met de top niet te verliezen. Coach Eddie Merrick zal tegen Sydney FC alvast wel geen beroep kunnen doen op Keenan en Vargas die beide zullen geschorst zijn.