Kan Barça revanche nemen tegen Getafe?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Barça revanche nemen tegen Getafe?
Foto: © SC

Vanavond start de twaalfde speeldag in de Spaanse competitie. Barcelona speelt vanavond al tegen het Getafe van ex-speler Laudrup. Het ontspoorde Valencia van Koeman moet vanavond laat winnen van Murcia. Morgen speelt leider Real tegen Mallorca. Sevilla hoopt zijn goede reeks verder te zetten tegen de tweede in de stand, Villarreal.
 
De Spaanse media kunnen de voorbije dagen niet zwijgen over de partij Getafe tegen Barcelona. Vorig jaar werden de mannen van Rijkaard uit de Spaanse beker gekegeld door het Eurogetafe van Schuster. Thuis hadden de blaugranas de heenwedstrijd met 5-2 gewonnen, de partij waarin Messi de slalom van Maradonna overdeed. Maar in de Madrileense voorstad ging het compleet fout en werd het grote Barcelona met 4-0 vernederd.
 
Herbeleef het prachtige doelpunt van Lionel Messi: hier.
 
Rijkaard en de zijnen zijn die blamage niet vergeten en willen vanavond één en ander rechtzetten. Bovendien behaalden de blaugranas nog geen al te schitterende resultaten buiten het eigen Camp Nou, slechts één overwinning. Rijkaard kan opnieuw rekenen op de herstelde Zambrotta. Bij de thuisploeg ging succescoach Schuster naar grote broer Real Madrid en Laudrup was zijn opvolger. De ex-speler van Barcelona en Real Madrid startte het seizoen slecht, maar behaalde toch drie overwinningen uit zijn laatste vier duels. Bovendien won Getafe in de Uefa-cup van Tottenham.
 
De tweede wedstrijd van vanavond wordt in Mestalla gespeeld waar het Valencia van Koeman het gepromoveerde Murcia ontvangt. Na het verlies in de Champions League tegen Rosenborg laat de Nederlandse coach Joaquín en Fernandes uit de kern van vanavond. Marchena, Baraja en Albiol zijn opnieuw wel van de partij. De nieuwbakken coach zal vanavond zijn debuut in de Spaanse competitie moeten winnen om het publiek alvast weer niet teleur te stellen.
 
De andere promovendus Almería ontvangt op eigen veld het sterke Atlético van Aguirre. De thuisploeg heeft al drie speeldagen niet meer gescoord en vorige week verloor de ploeg van rode lantaarn Levante. De trainer van de Andalusische club, Unai Emery, blijft alvast in zijn manschappen geloven en ging een weddenschap aan met de aanwezige journalisten op de persconferentie van vrijdag. Als zijn club zondag niet kan scoren tegen Atlético, dan betaalt hij een etentje aan de aanwezige perslui. De bezoekers doen het prima met een vijfde plaats, enkel het aantal tegendoelpunten kan beter. In de laatste vier wedstrijden incasseerden de colchoneros tien doelpunten.
 
Leider Real Madrid krijgt Mallorca in het eigen Santiago Bernabéu op bezoek. Coach Schuster maakte onlangs op een persconferentie de vergelijking tussen Real en Roger Federer. De coach van de bezoekers, Manzano, waarschuwde de Koninklijke met een glimlach dat Rafa Nadal uit Mallorca komt. Na het verlies van afgelopen weekend hebben de Madrilenen nog maar een punt voorsprong op Villarreal en Barcelona en kunnen ze zich absoluut geen puntenverlies veroorloven. Bovendien moest Schuster gisteren nog een brandje tussen Pepe en Balbao doven op training.
 
Villarreal speelt zondagavond laat de topper van de speeldag tegen Sevilla. El submarino amarillo blijft zowel in de competitie als op het Europese strijdtoneel enorm goed presteren. Van de laatste tien wedstrijden verloren de mannen van Pellegrini slechts één partij, 4-1 verlies op Zaragoza. De bezoekers uit de Andalusische hoofdstad hebben uiteraard opnieuw een boost aan vertrouwen gewonnen na de winst van zaterdag tegen leider Real en woensdag in de Champions League tegen Steaua Boekarest. De nervionenses staan op een tiende plaats met een wedstrijd minder gespeeld.
 
Stadsgenoot Betis ontvangt zondag Zaragoza. Bij de verdiblancos zijn ze vooral in de ban van de plannen van hun voorzitter Lopera die zijn aandelen aan de Catalaanse bouwfirma Castel wil verkopen. Espanyol, knap zesde, speelt tegen het Baskische Athletic. In Huelva spelen Recreativo en Osasuna tegen elkaar. In Galicië ontvangt het Deportivo van Lotina Racing waar Tchité – de duurste aankoop ooit van de Cantabrische club (7,5 miljoen euro) – stilaan zijn draai begint te vinden. In het Zorrilla-stadion spelen Valladolid en Levante een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen de degradatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties