Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Opwijk met moeite voorbij Maldegem
Gentil Dossche

Opnieuw werd de wedstrijd geteisterd door de wind. Opwijk won uiteindelijk wel, maar de manier waarop was niet echt overtuigend.

De bezoekers begonnen niet slecht aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut zorgden ze voor gevaar voor de Maldegemse muit. Abdel Sbaaiti zette op links een verdediger in de wind, ging door tot op de achterlijn en legde de bal terug naar Dimitri De Buyser. Deze trapte het leder net over de deklat. In de 11de minuut probeerde Sbaaiti het van op 20 meter. Glenn Van Wijnsberghe weerde het schot met een mooie save in hoekschop. De eerste kans voor de thuisploeg kwam wat later. Nicola Wellens kwam oog in oog te staan met Gunter Magits die goed in de voeten ging. In de 19de minuut kwam Kamal Boujemaoui na een fout in de thuisverdediging moederziel alleen voor de thuisportier. De afwerking was echter ondermaats. Opwijk speelde niet echt goed, maar wat later zoefde een schot van Sven Gheeraert maar net over. Diezelfde Gheeraert zorgde voor het volgende gevaar. Zijn voorzet van op de linkerflank werd door Boujemaoui over gekopt. De thuisploeg kreeg stilaan meer voet aan de grond en dat resulteerde in de 27ste minuut in een schot van Dries Bernaert, dat voorlangs ging. En toch kwamen de bezoekers op voorsprong. De Buyser tekende voor de actie op rechts, legde de bal terug op kapitein De Boeck die naar doel trapte. Onderweg raakte Gregory Capidis de bal zodat die voorbij een verraste Van Wijnsberghe in doel verdween (0-1). Net voor de pauze wist de thuisploeg nog twee kansen te forceren. Bernaert zette voor van op links. De Opwijkse verdediging miskeek zich op het effect dat de wind had op de bal maar ook David Lootens was te verrast om af te werken. Bernaert tekende voor de laatste kans in de eerste helft. Zijn schot ging maar net over.

Na de pauze verwaterde de wedstrijd, hoewel er alleen de eerste helft regen uit de lucht viel. Opwijk kroop terug en Maldegem wist zich geen raad met het veldoverwicht. De kansen waren schaars en Magits wist raad met de afstandsschoten. In de 54ste minuut ging Gheeraert door op links. Hij legde goed terug op De Buyser die over trapte. Tien minuten later onderging een kopbal van Nesim Melki hetzelfde lot. Elf minuten voor affluiten werd de wedstrijd beslist. Gregory Capidis glipte door de buitenspelval maar leek de bal te ver te hebben doorgestoten. Het zware remde het leder af en daardoor kon hij Van Wijnsberghe voor de tweede maal verslaan (0-2). Verder viel er niets meer te noteren, een glansloze uitoverwinning was een feit.
KSK Maldegem: Van Wijnsberghe, Blondeel, D. Wellens, Dedecker, Bleyaert (73’ Mahieu), N. Wellens (73’ De Cock), Calsyn (84’ Rys), Lootens, Melki, Buelens en Bernaert
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti (89’ Verdoodt), De Groeve, Capidis, De Greve, Boujemaoui (84’ Camara), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (86’ Tackaert).
Doelpunten: 32’ en 79’ Capidis (0-1 en 0-2)