Stadion: Emirates Stadium
Gunners kapen Londense topper
Yves Dekoning

Arsenal heeft Chelsea verslagen in de Londense topderby. Voor het eerst sinds februari 2004 konden de Gunners nog eens winnen van de Blues.

Arsenal blijft leider in de Premier League na de zege over Chelsea. De Gunners deden vandaag een gouden zaak door Chelsea op zes punten achterstand te plaatsen. Eerder op de dag sloeg Manchester United Liverpool al uit titelkoers.

Het duel tussen Arsenal en Chelsea was een spannende partij met weinig doelgevaar. Chelsea pakte uit met een dichtbevolkt middenveld en sloot zo de ruimte om te combineren. De ruststand leek 0-0 te worden. Net voor het einde van de eerste helft ging Petr Cech echter bij een hoekschop onder de bal door en William Gallas kopte binnen. Vijf minuten eerder was John Terry geblesseerd uitgevallen, een belangrijke pion voor de Blues bij stilstaande fases.

Ook na rust was er weinig beterschap. De wedstrijd brak niet open en de spanningen liepen vaak hoog op. In totaal werden er tien gele kaarten uitgedeeld en er waren twee opstootjes. Chelsea probeerde ook nog terug te slaan, maar Shaun Wright-Phillips miste onbegrijpelijk. Manuel Almunia moest in blessuretijd nog een vrije trap van Andrei Shevchenko uit zijn doel vegen. Tussendoor had Robin van Persie enkele kansen voor Arsenal de nek omgewrongen. Maar al bij al was het een slechte wedstrijd waarin vooral veel werd gevochten en weinig gevoetbald.