Stadion: Anfield Road
Red Devils winnen op Anfield
Yves Dekoning

Manchester United is er in geslaagd drie punten mee te graaien van Anfield. Hierdoor brengen de Red Devils Liverpool een zware slag toe in de titelstrijd. Er gaapt een kloof van negen punten tussen de oude rivalen.

Drie minuten voor rust scoorde Carlos Tevez het enige doelpunt van de partij. Wayne Rooney kreeg te veel ruimte bij een hoekschop en trapte richting doel, Tevez werkte het leder tegen de netten. Voordien had Liverpool enkele mooie kansen de nek omgewrongen. Een schot van Harry Kewell werd nog net door Patrice Evra van de lijn gekeerd. Fernando Torres kopte net naast en het was opnieuw Evra die Dirk Kuyt het scoren kon beletten na een vrije trap van Steven Gerrard. Manchester United stond onder druk, maar kwam er op het einde van de eerste helft sterk uit en mocht dankzij het doelpunt van Tevez met een voorsprong gaan rusten.

Na de pauze probeerden de Reds wel druk te zetten, maar de Mancunians kwamen nooit in de problemen. Invaller Ryan Babel zorgde wel voor enig doelgevaar, maar ook hij kon Edwin van der Sar niet verschalken. Wayne Rooney kreeg nog dé kans om er 0-2 van te maken, maar hij knalde van dichtbij naast. Liverpool zocht nog naar de gelijkmaker, maar kon de bezoekers niet van de kaart brengen. Op Anfield verliezen van Manchester United, een bittere pil voor de Reds.