Speeldag: Speeldag 17
Stadion: JJB Stadium
Wigan troeft Blackburn af
Luc Goderis

Wigan Athletic heeft zaterdag nog eens aangeknoopt met de overwinning. Na een schamele reeks van 1 op 30 pakte het met een spectaculaire zege tegen Blackburn de volle buit.

Denny Landzaat zette de thuisploeg ploeg al zeer vroeg op voorsprong en toen ex-Rover Marcus Bent amper een paar minuten later de dubbele voorsprong op het bord schoot leek Blackburn al uitgeteld.  De bezoekers zetten er bitter weinig tegenover, maar Benni McCarthy kreeg via strafschop dé kans op de aansluitingstreffer.  De Zuid-Afrikaan schoot echter te zwak en doelman Chris Kirkland redde de elfmeter.
Nog voor de rust leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen Paul Scharner er 3-0 van maakte.  Roque Santa Cruz bracht in de laatste seconden voor de pauze, met de aansluitingstreffer, de hoop terug.

Na de herneming duwde Blackburn door en de Paraguyaan vervolledigde nog voor het uur zijn hattrick.  Het stond plots 3-3, maar Brett Emerton had net daarvoor een tweede gele, en dus een rode kaart, onder de neus geduwd gekregen.

Wigan speelde de numerieke meerderheid perfect uit en ook Bent vervolledigde zijn hattrick, waardoor de thuisploeg voor het eerst in dertien wedstrijden de volle pot pakte.  Niettegenstaande de driepunter blijf Wigan voorlaatste in de stand, maar de veilige zeventiende plaats ligt nu op slechts twee punten.  De sterke seizoensstart van de Rovers is ondertussen helemaal teniet gedaan.  Door slechts één zege in zeven wedstrijden zakt Blackburn verder weg in de rangschikking.  Het staat nu negende.