Kalou opnieuw trefzeker voor Chelsea

Van den Broeck Kathy

Chelsea behoudt in de Engelse voetbalcompetitie aansluiting met Arsenal en Manchester United. De Londenaren versloegen dinsdag stadsgenoot Fulham met 1-2. Bij rust leidde Fulham nog met 1-0 door een benutte strafschop van Danny Murphy.

Salomon Kalou bracht Chelsea in de tiende minuut van de tweede helft langszij. De oud-Feyenoorder kopte de bal van dichtbij in het doel. Zondag vervulde Kalou ook al een belangrijke rol voor het elftal van assistent-trainer Henk ten Cate door tegen Newcastle United kort voor tijd de winnende treffer te maken. Kalou staat nu op vijf doelpunten in de competitie.

Michael Ballack bezorgde Chelsea tegen Fulham de winst door in de 62e minuut een strafschop raak te schieten: 1-2. Naast Kalou deed ook de Braziliaanse oud-PSV'er Alex dinsdag vanaf het begin mee bij Chelsea. Bij Fulham kreeg Dejan Stefanovic, eerder actief voor Vitesse, een gele kaart.

Chelsea blijft door de overwinning derde in de Premier League. Arsenal heeft drie punten meer, Manchester United één. Beide clubs kunnen hun voorsprong later op dinsdag vergroten. Arsenal speelt thuis tegen West Ham United, Manchester ontvangt Birmingham City.

Voor Fulham nemen de problemen door het verlies verder toe. De voormalige club van Oranje-doelman Edwin van der Sar blijft voorlaatste met vijftien punten.