blrBlackburn
Middlesbrough
0-1
1-1
Datum: 19/01/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Ewood Park
Boro vergat Rovers af te maken
Luc Goderis
| 0 reacties
Boro vergat Rovers af te maken
Foto: © SC

Voor de negende keer al dit seizoen haalde Blackburn zaterdagmiddag op Ewood Park een achterstand op. Wheater kopte Middlesbrough nog voor het kwartier verdiend op voorsprong, maar invaller Derbyshire zorgde na de herneming voor een punt.

Het was zaterdagmiddag op Ewood Park weeral eens niet veel soeps.  Een onzichtbaar Blackburn voetbalde nagenoeg geen enkele kans bij elkaar en aan de overkant was het bij de eerste prik van Boro al meteen prijs.  Verdediger David Wheater klom bij een vrije trap van Stewart Downing hoger dan Ryan Nelsen en kopte de 0-1 voorbij Brad Friedel.
Het antwoord van de thuisploeg bestond uit niet meer dan een pak lange ballen richting het bezoekende doel, maar geen enkele voorzet kon Mark Schwarzer ook maar eventjes verontrusten.
Tien minuten voor de pauze had Middlesbrough de klus moeten klaren, maar Sanli Tuncay vergat de cross van Gary O'Neil binnen te koppen.

Na de herneming bleef de thuisdefensie de blunders opstapelen en mocht van geluk spreken dat Jeremie Aliadiere, Wheater en Tuncay de kansen vakkundig de nek omwrongen.  David Bentley zorgde aan de overkant voor het enige blauwwitte gevaar, maar zijn afstandsschot vloog nipt naast.  Een kwartier voor affluiten probeerde ook Jason Roberts het doel onder vuur te nemen, maar hij miste zijn schot compleet.  Toch kon Roque Santa Cruz de verloren bal nog halvelings richting doel koppen, waar invaller Matt Derbyshire gretig binnentikte.
Tijdens de slotfase kregen de bezoekers nog enkele kansen om hun meer dan verdiende overwinning op te eisen, maar Fabio Rochemback en Aliadiere misten onbegrijpelijk.
 
Middlesbrough-verdediger Wheater besefte na de match maar al te goed dat hij en zijn team op Ewood Park twee dure punten lieten liggen : "We moesten hier hebben gewonnen, maar we lieten de kansen liggen.  Toch moeten we tevreden zijn met het buitenhuis behaalde punt.  Het is niet evident om in Blackburn iets te rapen, al zat er vandaag meer in, veel meer".
Blackburn-manager Mark Hughes gaf ruiterlijk toe dat zijn team maar slapjes was vandaag : "We hadden een slechte dag vandaag en lieten veel te veel ruimte voor de tegenstander.  Onze verdedeging was ondermaats en we mogen dan ook tevreden zijn met het punt.
 
Zowel Blackburn als Middlesbrough schieten niets op met het behaalde punt.  Boro blijft in de onderste regionen van de rangschikking hangen en zweeft amper twee punten boven de degradatieplaatsen.  In de subtop blijven de Rovers ook ter plaatse trappelen en komen amper dichterbij een Europese plaats.