Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Billijk gelijkspel in Londerzeel - Ronse
Gentil Dossche

Net als in de heenwedstrijd van vier weken geleden eindigde ook deze terugwedstrijd op een gelijkspel. Beide ploegen zullen ongetwijfeld tevreden zijn met dit behaalde punt.

Bij de thuisploeg was er het wederoptreden van Johan Van Rumst die na veel blessureleed onmiddellijk aan de aftrap kwam. Daardoor zat "Jacky" Bogemans, nochtans vorige week bij de uitblinkers, verrassend genoeg op de bank. Het was wachten tot net voor het kwartier op de eerste kans die naast getrapt werd door Kone. De bezoekers konden enkel dreigen via afstandsschoten van Kurtulus en Essikal die over waaiden. Enkele minuten voor de rust had de thuisploeg nog een tweetal mooie kansen om de score te openen maar Kone en Cordier vonden een attente doelman Mrabet op hun weg.

Onmiddellijk bij het begin van de tweede helft vuurwerk in de match. Terwijl er op de klok nog geen volle 60 seconden was weggetikt stond het al 0-1. De Broyer mocht een wandeling maken door de Londerzeelse verdediging en bediende de volledig vrijstaande Romont die doelman Sakalis het nakijken gaf. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong want enkele minuten later trapte kapitein De Smedt een afvallende hoekschop rechtstreeks op doel en de bal verdween in de verste benedenhoek. Daarmee hadden we het beste van de match al gezien want enkel Dujardeyn, met een dot van een kans, en een vrijschop van Kurtulus, waren nog het noteren waard. Daarmee bleef er een correcte 1-1 einduitslag op het bord tussen de twee rood-blauwe teams.

SK Londerzeel:Sakalis, Kone, Van Wemmel, Brouwers, Tordoir (71' Selemani), Houthuys, De Smedt, Poppe (86' Sluyts), Van Rumst (64' Bogemans), Cordier, Tankary

Ronse: Mrabet, Langlet, Derouck, De Brul, Essikal, Dujardeyn, Romont , Guelsfi (60' Lauwers), Ferreira-Lino, De Broyer, Kurtulus

Doelpunten: 46' Romont 0-1; 49' De Smedt 1-1