Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Anfield Road
Villains pakken punt op Anfield
Yves Dekoning

Aston Villa heeft een punt gepakt op Anfield. Liverpool domineerde de partij, maar kon pas net voor tijd de gelijkmaker scoren.

Liverpool had constant veldoverwicht en probeerde te drukken. Er zat echter te weinig tempo in het spel om de Villains te verontrusten. Toch kwamen de Reds in de 19de minuut via Yossi Benayoun op voorsprong. Na een mooie doorsteekbal van Dirk Kuyt kon de winger na wat geharrewar de bal tegen de netten prikken. Verder had de eerste helft niets om het lijf.

Na rust bracht Liverpool iets meer aanvallende impulsen en de 2-0 hing in de lucht. De Reds kwamen niet tot echte uitgespeelde kansen en aan de overkant liep het twee keer op drie minuten tijd mis bij een stilstaande fase. Invaller Marlon Harewood haalde in de 69ste minuut uit met een knappe omhaal. De thuisploeg was amper bekomen van de schok toen Olof Mellberg hard uithaalde en Fabio Aurelio de bal in het eigen doel sloeg. Peter Crouch werd nog in de strijd gegooid en de boomlange aanvaller knalde twee minuten voor tijd de 2-2 tegen de netten.