Dembélé begeerd in Europa

Nico Wieme
| 0 reacties
Dembélé begeerd in Europa
Foto: © SC

AZ zit in de hoek waar de klappen vallen. Gisteren gingen de Alkmaarders met 3-0 de boot in bij staartploeg Willem II. Ondanks het zwakke seizoen van zijn ploeg blijft Moussa Dembélé de interesse genieten van enkele clubs.

AZ werd voor aanvang van dit seizoen door de kenners als een van de kanshebbers op de Nederlandse titel getipt. Na 21 speeldagen is de ontluistering groot. De ploeg van trainer Louis Van Gaal prijkt met 28 punten op een povere elfde plaats. Koploper PSV staat, met een match minder gespeeld, een straatlengte van vijftien eenheden voor. Een lichtpunt in de duistere tunnel van AZ is Moussa Dembélé.
 
De Rode Duivel speelde zich vooral vorig jaar in de kijker van enkele vooraanstaande clubs, maar haalt ook in deze jaargang een vrij constant niveau. Vorig seizoen was Dembélé goed voor zes treffers, momenteel zit hij al aan negen. Zijn prestaties worden dan ook met argusogen gevolgd. Vooral Olympique Marseille, PSG, Olympique Lyon en de Blackburn Rovers tonen belangstelling voor onze landgenoot.
 
Dembélé is aan zijn tweede seizoen bezig bij AZ. Zijn contract loopt nog tot medio 2011. De beloftevolle spits speelde eerder bij Germinal Beerschot en Willem II.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties