Opwijk
WS Lauwe
Datum: 17/02/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk stuurt Lauwe wandelen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk stuurt Lauwe wandelen
Foto: © SC

Na de zware en verdiende nederlaag uit de heenronde nam Opwijk sportief revanche. Lauwe kreeg dezelfde cijfers aan zijn broek en kon daar helemaal niets op aanmerken.

Kamal Boujemaoui was weer in grootse doen en dat hebben de bezoekers zeer snel geweten. Al in de tiende minuut moest Pascal Mestdagh een schot van de thuisaanvaller afweren. Ook op de rebound van Koen Tackaert stond de bezoekende goalie pal. Twee minuten later leek een schot van Boujemaoui in doel te verdwijnen. Ruben Van Poucke ontzette onorthodox met de achterkant van het hoofd. Opwijk bleef veruit de gevaarlijkste ploeg. Net voor het halfuur opnieuw een grote kans. Tackaert controleerde ongehinderd de bal in het strafschopgebied maar trapte voorlangs. Toen Dimitri De Buyser met een slim doorsteekballetje Kamal Boujemaoui voor Mestdagh isoleerde was het dan toch raak. Op slag van rusten had Teddy Bouchart de gelijkmaker voor het inleggen maar geraakte niet voorbij een uitstekend reagerende Gunter Magits.
 
Het spelbeeld wijzigde nauwelijks in de tweede helft, alleen werkte Opwijk wat beter af. Op het uur stuurde Tackaert de aalgladde Kamal Boujemaoui weg op links. Met een sublieme beweging zette hij een verdediger en de doelman op het verkeerde been en verdubbelde de thuisvoorsprong. Een kleine tien minuten later was de wedstrijd helemaal over. Kalukembi Koffi werd net voor het strafschopgebeid neergehaald en Sven Gheeraert krulde de vrijschop heerlijk voorbij Mestdagh. De wedstrijd kabbelde nadien rustig voort, slecht op vijf minuten van het einde konden we nog een heet standje voor doel noteren. In de hoofdrol twee invallers. Gregory Capidis gaf de bal vooruit en Anthony Verdoodt kon alleen op Mestdagh af. Hij draaide de bal voorbij de doelman maar, jammer genoeg voor hem, ook voorbij de paal.
 
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, De Groeve, Koffi (75’ Capidis), De Greve, Boujemaoui (80’ Verdoodt), Camara, Pannecoucke, Gheeraert (68’ Delahaye) en De Buyser
White Star Lauwe: Mestdagh, Werbroek (79’ Reulens), Rohaert, Morjean, Van Poucke, Mikus, Bouchart, Delaere (74’ Vandendriessche), D’Hollander, Douchez en Dutry (46’ Demeyere).
 
Doelpunten: 27’ en 60’ Boujemaoui (1-0, 2-0); 69’ Gheeraert (3-0)