Bordeaux gaat voor titel

Tomas Taecke
| 0 reacties
Bordeaux gaat voor titel
Foto: © SC

Met een ruime zege op Monaco heeft Bordeaux de Franse titelstrijd opnieuw leven ingeblazen. Voor het eerst in jaren wordt de supremacie van Lyon aan het wankelen gebracht. Mathieu Chalmé is net als alle Girondins razend ambitieus.

"De wedstrijd op Monaco was fantastisch. We wisten dat ze na een spetterend openingshalfuur gas zouden terugnemen. De raadgevingen van de coach hebben we uitstekend opgevolgd en na de rust zijn we erin geslaagd drie heel belangrijke punten mee naar huis te nemen," vertelt Chalmé aan de Franse krant L'Equipe.

"Met deze driepunter komen we niet alleen op één lengte van Lyon, maar slaan we ook een kloofje met Nancy. Onze ambities worden niet bijgesteld, we willen ons enkel kwalificeren voor de Champions League. Lyon moet enkel maar achter zich kijken, wij moeten zowel voor als achter ons de ploegen in de gaten houden."

Over de terugwedstrijd in de 16de finales van de UEFA-Cup tegen Anderlecht denkt Chalmé het volgende: "Met uitzicht op een achtste finale tegen Bayern München, moeten we ons zeker kunnen kwalificeren tegen Anderlecht. Toch blijft de competitie primeren, hoe ver we Europees ook mogen komen dit seizoen."

Chalmé wil met Bordeaux niet dezelfde fouten maken als vorig jaar: "Net als deze in deze competitie hadden we vorig jaar alles om een prachtig seizoen te spelen. Toen hebben we op de laatste speeldag alles uit handen gegeven. Zolang we geen mathematische zekerheid hebben over deelname aan de Champions League, moeten we heel geconcentreerd blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties