Analyse Schalke en Leverkusen lossen de rol

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke en Leverkusen lossen de rol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag twintig heeft voor weinig verschuivingen gezorgd in de Bundesliga. Bovenaan blijft Bayern drie punten meer tellen dan Bremen en onderaan staat Duisburg nog altijd helemaal alleen. Schalke en Leverkusen lieten belangrijke punten liggen.

Leverkusen en Schalke winnen niet
Schalke 04 was bijzonder goed begonnen aan het nieuwe jaar en kreeg vrijdag al de kans om tot op twee punten van Bayern te komen en tijdelijk naar de tweede plaats te wippen. Thuis tegen Wolfsburg leek een overwinning er ook aan te komen, maar een 1-0-voorsprong werd knullig uit handen gegeven. Wolfsburg is na een goed begin in 2008 opgerukt naar de zevende plaats.

Leverkusen kon zaterdag ook al niet de druk bij Bayern en Werder leggen. Ook Bayer gaf een voorsprong uit handen. Tegen de gang van het spel in stond Leverkusen op bezoek bij Karlsruhe 0-2 voor, maar de seizoensrevelatie knokte terug en sleepte nog een gelijkspel uit de brand. Leverkusen staat nu vierde op acht punten van leider Bayern, Karlsruhe is zesde met twee punten minder dan Leverkusen.

Bayern en Bremen pakken wel volle buit

Bayern en Werder Bremen deden wel wat moest. Werder Bremen slaagde er op zaterdag al in om tijdelijk naast Bayern op de eerste plaats te komen. Het won vrij logisch van Nürnberg dat onderaan blijft verderkrasselen. Bayern nam zondag toch opnieuw de leiding over. Het bracht de moeilijke verplaatsing naar Hannover tot een goed einde dankzij een hattrick van Toni. Hannover verliest voeling met de subtop.

Hamburger SV staat na twintig speeldagen op zes punten van de leider. Het won zondag vrij makkelijk van VFL Bochum. Bochum moet echter nog niet meteen vrezen om in degradatiegevaar te komen, want de zestiende in de stand staat nog zeven punten achter de ploeg uit het Ruhrgebied.

Duisburg en Cottbus serieus in de problemen


Net als voor Nürnberg ziet het er voor Cottbus en Duisburg absoluut niet goed uit. Duisburg boog een 0-2-achterstand tegen Stuttgart dan nog wel om naar 2-2, maar liep in de laatste minuut op een late treffer en verloor zo nog maar eens. Cottbus had vooral een duidelijk gebrek aan creativiteit om Dortmund te verontrusten. Aan de overkant zorgde een efficiënte Petric voor de drie punten.

Bielefeld komt ook stilaan in gevaar. Het verloor zaterdag met het kleinste verschil van HBSC. De enige treffer in een bijzonder slechte partij viel pas in de derde minuut van de blessuretijd. Hertha BSC boekt zo een zes op en en rukt op naar de elfde plaats.

Wie dit weekend een bijzonder goede zaak heeft gedaan is Hansa Rostock. Voor het eerst sinds lang won de neo-eersteklasser nog eens. Middenmotor Frankfurt werd met het kleinste verschil geklopt en zo sluipt Rostock weg van die degradatiezone.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties