Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Evergem Lindeken
Evergem haalt het verdiend van Leopold Ukkel!
Danny Van Droogenbroeck

Evergem moest deze wedstrijd winnen om de voeling met de ploegen die in aanmerking komen voor de barrageplaats niet te verliezen.

Evergem nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en probeerde Ukkel met combinatievoetbal te ontwrichten. Evergem voetbalde een vijftal doelkansen bij elkaar in de eerste helft waarvan de Ukkelse doelman Balogoun twee gemaakte doelpunten keerde , eerst onthield hij Sander Renson van een doelpunt door de ingekopte bal net vanonder zijn deklat over te kiepen. Later kon hij een doelschot met zijn gestrekte benen voorkomen .Ukkel kreeg in de eerste helft slechts één kans maar dankzij thuisdoelman Soren van de Moortele , die een schot van in de zestien uit de winkelhaak haalde. Evergem, dat al een doelpunt verdiende moest gaan rusten met een brilscore .

De tweede helft was nog enkel voor Evergem en na een hoekschop van Jamal Charifi kon kapitein David Moreels de bal aan de tweede paal mooi binnenkoppen in de 62'. Evergem was nu bevrijd na het eerste doelpunt en ging voluit op zoek naar de tweede treffer. Ukkel moest veel fouten maken en dat resulteerde in een vrije trap die genomen werd door Bjorn de Coninck die de bal mooi krulde voorbij de tweede paal , waar Sander Renson mooi opdook en perfect binnenkopte in de 72' .Evergem behield balbezit en controle over de wedstrijd en in de slotminuut kregen de bezoekers de bal niet ontzet uit hun zestien en de bal belande bij David Moreels die koelbloedig de bal naast de Ukkelse doelman in doel plaatste. 3 - 0 overwinning en zo nadert Evergem tot op 1 punt van Ukkel en 4 punten op Berchem,die momenteel op de barrageplaats staan. Over 2 speeldagen staat Evergem - Berchem op het programma.

Opstellingen:

Evergem: Van De Moortele, Pieters, Van Droogenbroeck, Renson, Moreels, Roels, Charifi, Van Moorhem,
                 Verdegem, Van de Walle, De Coninck.

Ukkel: Balogoun, Peter, Mendez, Van Hecke, Dolmen, Sekerci, Gounongbe, Keppens, De Visscher, Doudouh,