Bordeaux kan Lyon van torenhoge troon stoten

Tomas Taecke
| 3 reacties
Bordeaux kan Lyon van torenhoge troon stoten
Foto: © SC

Bordeaux kan zondag de suprematie van Lyon aan het wankelen brengen. Mits winst in Stade Gerland komen de Girondins op gelijke hoogte met het ongenaakbare OL.

Na de uitschakeling tegen Anderlecht hoeft de ploeg van Laurent Blanc zich enkel nog maar op de competitie te concentreren. Zondag trekken Les Girondins naar Lyon voor wat als 'de wedstrijd van het jaar' mag omschreven worden. Voor het eerst in jaren tijd wordt landskampioen Lyon op 11 speeldagen van het einde echt achtervolgd. De voorbije jaren zes seizoenen speelde Lyon kampioen, en konden enkel Lille en PSG de landkampioen sporadisch bedreigen. 

Dat Bordeaux kan winnen in Lyon, bewees het vorig seizoen. De Zuid-Franse ploeg won met 1-2 in Gerland, en won ook nog eens de finale van de Ligabeker tegen OL. Bovendien presteert Bordeaux sterk buitenshuis; de ploeg van Blanc boekte dit seizoen al zes uitzeges en heeft daarmee de beste uitreputatie van de Ligue 1

Zondagavond zullen veel ogen gericht zijn op Geraldo Wendel. De Braziliaanse middenvelder scoorde dit seizoen al negen keer en kwam elke match in actie. Vorige zondag tegen PSG bezorgde hij zijn ploeg met een hattrick een afgetekende 3-0 zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties