Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel haalt hoopgevende zege
Gentil Dossche

Londerzeel beleefde ongetwijfeld één van zijn woeligste weken van de voorbije jaren. Na het ontslag van trainer Luc Leys stapten ook de andere leden van de technische staf, Bart Struyf en Wim Verschueren op.

Londerzeel greep terug naar zijn staf uit het kampioenenjaar met trainer Marc Dillen en hulptrainer Thierry Baeck. Bovendien werd ook spelmaker Ringo Jacobs aan de deur gezet. De trainerswissel heeft onmiddellijk resultaat gehad want na zes nederlagen op rij, knoopte Londerzeel opnieuw aan met de overwinning tegen de buren uit Willebroek-Meerhof.

Bij de thuisploeg startte Kone op de bank en stond Geerinck op de rechtsachter. De eerste helft stelde helemaal niks voor op een kansje van Dupont (voorlangs) in het eerste kwartier na. Het belangrijkste van de eerste helft zat in het slot. Eerst kopte Sluyts een voorzet van Geerinck over een twijfelende doelman Ottoy binnen. Even later moesten de brouwers met zijn tienen verder na de uitsluiting van Glorieux.

De tweede helft was gelukkig van een iets beter niveau. De eerste kans was voor de bezoekers maar Sakalis redde met één hand de inzet van Flies. Rond het kwartier verdubbelde Londerzeel de voorsprong. Van Rumst stuurde Cordier door de buitenspelval en die rondde beheerst af. De thuisploeg bleef druk zetten tegen een mak acterend Willebroek Meerhof. Het was aan de overzijde dat Ottoy zijn ploeg voor een grotere achterstand diende te behoeden op een pegel van Selemani. De 3-0 kwam er wel toen Tankary aan de tweede paal een vrijschop van De Smedt binnenkopte.

SK Londerzeel: Sakalis, Geerinck, Poppe, Van Wemmel, Houthuys, Van Rumst, Sluyts (83’ Bogemans), De Smedt, Cordier (66’ De Spiegeleer), Tankary, Selemani (74’ Kone)

Willebroek Meerhof: Ottoy, De Witte (69’ De Bilde), Blommaerts, Hercor (73’ Da Silva), Dupont, Van Reeth, (46’ Melotte), Vandiepenbeeck, Flies, Borlee, Glorieux, Schurmann

Doelpunten: 40' Sluyts 1-0; 59' Cordier 2-0; 76' Tankary 3-0