Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadion der Freundschaft
Bayern gaat ten onder tegen hekkensluiter
Philippe Crols

Bayern München kende geen al te beste week. Na het verlies tegen Anderlecht in de UEFA Cup ging de titelfavoriet zaterdag verrassend onderuit tegen Cottbus, tot voor de wedstrijd de hekkensluiter. De overwinning was verdiend.

Bayern München kreeg meteen te maken met een agressief spelend Cottbus. Na enkele goede mogelijkheden in de beginfase leek Bayern over de nemen, onder meer met een kopbal van Van Buyten. Na een kwartier was het echter toch prijs. De thuisploeg kreeg teveel ruimte en daar profiteerden Skela en Jelic van. Die laatste schoot de 1-0 op het bord. Bayern leek nadien op gelijke hoogte te gaan komen. Na een fout op Toni mocht Ribery een strafschop nemen. Tremmel bracht echter redding. En het werd nog erger voor Bayern. Een kleine tien minuten voor tijd verdubbelde Jelic de score, 2-0 en de leider mocht eens een kwartiertje gaan nadenken in de kleedkamers.

Met Sosa en Jansen voor Schweinsteiger en Lahm probeerde Hitzfeld het tij te keren. Veel beterschap was er echter niet te merken. Pas op het uur moest Tremmel nog eens redding brengen op een poging van Ze Roberto. Met Podolski werd er de laatste twintig minuten nog een extra aanvaller op het veld gegooid, maar ook dat haalde weinig uit. De leider slaagde er maar niet in treffelijke kansen bijeen te voetballen en ging met 2-0 verrassend de boot in.