Stadion: RewirpowerStadion
Stuttgart en Bochum in evenwicht
Philippe Crols

Stuttgart is er niet in geslaagd een vervolg te breien aan zijn klinkende zege van vorige week tegen Werder Bremen. Op verplaatsing bij Bochum pakte de landskampioen een puntje.

Na vijf minuten scoorde Auer voor de thuisploeg. Jammer genoeg voor Bochum was er toen al gefloten voor buitenspel. Na twintig minuten telde het doelpunt wel. Dabrowski kon van dichtbij scoren: 1-0. Bochum was de betere ploeg en de landskampioen moest het spel ondergaan. Op het halfuur moest Lastuvka echter toch goed ingrijpen op een kopbal van Meira. Het was 1-0 aan de rust.

Meteen na rust bracht Hitzlsperger met zijn handelsmerk, een gestrekt schot, Stuttgart op 1-1. Dat was echter niet het sein voor meer. Iets over het uur moesten beide doelmannen nog eens aandachtig zijn. Eerst schoot Hilbert namens de landskampioen op doel, daarna ging Zdebel zijn kans. De wedstrijd ging dan wel leuk op en neer, maar grote kansen vielen er nog maar amper te noteren. Het bleef 1-1.