Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Veltins-Arena
Zwak Schalke zet concurrentie onder druk
Nico Wieme

Na een zwakke pot voetbal heeft Schalke 04 nipt met 2-1 gewonnen van MSV Duisburg. De Koningsblauwen zaten duidelijk al met hun gedachten bij de kwartfinales van de Champions League tegen FC Barcelona.

Schalke 04 en MSV Duisburg mochten de 24ste speeldag aftrappen in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen herpakte zich vorige week na een 0 op 9 door met 0-2 te winnen van Arminia Bielefeld. MSV sprokkelde nog eens een punt tegen Hansa Rostock, maar schoot daarmee niet veel op in de strijd om het behoud. Schalke wou absoluut winnen om de concurrenten voor een Champions Leagueplaats onder druk te zetten. Vier punten scheidden hen van het derdegeplaatste Hamburg SV.

De eerste helft was ronduit beschamend voor Schalke. Na amper twee minuten trapte Claudiu Niculescu een vrijschop voor Duisburg nipt naast het Schalkedoel. Pas na elf minuten volgde het eerst schot op doel van de thuisploeg. Jermaine Jones’ vizier stond echter niet scherp. Op de 20ste minuut verstomde Blagoi Georgiev het stadion. Met een mooie plaatsbal trapte hij MSV op voorsprong. De thuisfans konden het niet meer aanzien en begonnen hun eigen ploeg dan maar uit te fluiten. Voor Schalke was dat het teken om de druk te verhogen. Tot aan de zestien liep alles goed, maar dan vond de thuisploeg geen opening in de MSV-afweer. Onder een striemend fluitconcert droop de ploeg van trainer Mirko Slomka af.

Gelukkig was er nog een tweede helft voor Schalke. Niet dat er zo goed gevoetbald werd, maar de thuisploeg kon de achterstand uiteindelijk toch nog ombuigen in een krappe 2-1-winst. Na een kwartier in die tweede periode kreeg Duisburg de bal niet weg en Kevin Kuranyi profiteerde van het geharrewar door een flankvoorzet van Ivan Rakitic met de knie binnen te werken. Nog eens vijftien minuten later besliste Heiko Westermann de wedstrijd. Bezoekend doelman Tom Starke kon een kopbal van Gerald Asamoah nog tegen de lat werken, maar de goedgevolgde Westermann bezorgde in de herneming Schalke de zege.

De ploeg uit het Ruhrgebied doet een goede zaak en behoudt alle kansen op een Champions Leagueticket. Met een wedstrijd meer heeft de ex-ploeg van Marc Wilmots nu evenveel punten als Bayer Leverkusen, eentje minder dan Hamburg SV en twee minder dan Werder Bremen. Voor MSV Duisburg begint de situatie er nu echt heel slecht uit te zien. Samen met Hansa Rostock, Arminia Bielefeld, FC Nürnberg en Energie Cottbus wordt het nog een harde strijd om buiten de laatste drie te eindigen