Willem II neemt de drie punten

Jimmy Wouters

Heracles komt dankzij een pijnlijke 2-1 nederlaag bij Willem II terug volop in het degradatiemoeras terecht. Vooral een fout van doelman Pieckenhagen bleek kostbaar.

De eerste helft tussen beide ploegen uit de kelder van de klassering was er eentje die nauwelijks het bekijken waard was. Noch Willem II noch Heracles slaagden erin een deftige aanval op poten te zetten.

De eerste minuut begon echter spectaculair. George Mourad nam een vrije trap van Christoph Gregoire fraai op de borst aan en haalde vervolgens ongenadig hard uit.

Na de openingstreffer ploeterden beide ploegen weer rustig verder. Heracles-doelman Pieckenhagen was inmiddels in slaap gevallen want hij maaide los over de bal heen, waardoor Demouge eenvoudig de 2-0 in doel kon tikken. Twee minuten later bracht Schilder de spanning terug in de wedstrijd door er 2-1 van te maken.

In de slotfase vielen er nog kansen aan beide kanten te noteren maar aan de score veranderde er niets meer. (AN)