Juventus bezorgt Milan kater

Juventus won de kraker van de 33e speeldag in de Serie A: de Bianconeri klopten Milan, dat nu stilaan een kruis mag maken over een plaats bij de topvier. Eerder op de avond won Palermo de Siciliaanse derby.

Na een spektakelmatch van de bovenste plank heeft Juventus zo goed als zeker zijn plaats bij de eerste vier verzekerd. Voor Milan lijkt de vierde plaats nog moeilijk haalbaar.

Na de gebruikelijke studieronde kwamen de Bianconeri al na 12 minuten op voorsprong: Camoranesi bediende Del Piero, die met een diagonaal schot Kalac het nakijken gaf, 1-0. Een minuut later kwam Milan bijna langszij, maar Inzaghi kon een voorzet van Favalli net niet tussen de palen krijgen. Nog eens een minuut verder kwam de 1-1 er wel: Kakà ging Chiellini voorbij en stak door tot bij Inzaghi, die dit keer niet faalde. Juventus ging opnieuw op zoek naar een voorsprong, maar Chiellini kopte net over en een bij momenten onhoudbare Del Piero kon nooit op doel besluiten. Inzaghi liet op het halfuur zijn torinstinct nogmaals zien: na een een-twee tussen Bonera en Ambrosini werkte hij af, 1-2. Op slag van rusten was alles weer te herdoen: na een foutje van Maldini kon Camoranesi de bal voor doel brengen, waar Trezeguet zijn inzet gekeerd zag worden door Kalac. De rebound was echter voor Salihamidzic, die voor de 2-2 ruststand zorgde.
Juventus kwam vroeg in de tweede helft een paar keer dicht bij de 3-2: Grygera besloot sterk op doel, maar Kalac redde. Stendardo, ingevallen voor de geblesseerde Legrottaglie, kopte slecht na knap voorbereidend werk van Sissoko. In de 66e minuut kreeg Bonera direct rood voor een fout op Sissoko en van de numerieke meerderheid profiteerde de thuisploeg in de 80e minuut: op een vrije trap van Camoranesi kopte Salihamidzic in doel, 3-2. Het slotoffensief van Milan haalde niets meer uit.

Palermo won met het kleinste verschil van Catania, dat in ernstige degradatienood blijft. De ingevallen Miccoli werd de matchwinnaar met een rake vrije trap op enkele minuten van het einde.